Foto:youtubescreenshot

Real Madrid prisjetio se Dražena: ‘Istinska hrvatska legenda, nećemo te zaboraviti’

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Pretužna obljetnica na današnji, dan kojeg nešto starija populacija nikad neće zaboraviti. Dan kad je svijet stao za njegovu obitelj, hrvatski sport, navijače…

Jer upravo na današnji dan poginuo je Dražen Petrović i to točno prije 30 godina kod Ingolstadta na autocesti Frankfurt – München.

Pamte ga svi klubovi u kojima je igrao, nikad prežaljeni as. Tako se i Real Madrid prisjeća svog “sina”…

Real ga neće zaboraviti

“Istinska hrvatska legenda, koja je s Real Madridom osvojila europski Kup pobjednika kupova i španjolski Kup kralja, poginula je 7. lipnja 1993. u automobilskoj nesreći”, piše Real na svojim stranicama.

“Svojim izvedbama zaslužio je mjesto u Realovoj povijesti. Jedan od vrhunaca njegove izvedbe bilo je finale Kupa pobjednika Kupova u kojem je postigao 62 koša u pobjedi nad Snaiderom. Te je sezone osvojio i Kup kralja”, ističe Real.

Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

Još dodaju da je u trenutku pogibije Dražen imao 28 godina, a već tada “košarkaška legenda Europe”.

Dražen je karijeru započeo u Šibeniki i igrao za Cibonu prije no što se priključio Realu. Petrović je u NBA ligi igrao za Portland Trail Blazerse i tadašnje New Jersey Netse koji su umirovili njegov dres s brojem 3 nakon njegove smrti.




Dan koji se nikad neće zaboraviti…

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.