Foto: Guliver Image

Razilaženje između Đokovićeve majke Hrvatice i supruge Jelene: ‘Nisam mislila da će se vjenčati’

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Supruga najboljeg svjetskog tenisača Jelena Đoković u više je navrata pokazala koliko poštuje svoju svekrvu Dijanu Đoković, ali daleko da je odnos između njih dvije idiličan.

Jednom prigodom Dijana Đoković, majka Novaka Đokovića, priznala je kako se ne slaže u potpunosti s načinom na koji par odgaja svoju djecu, ali da se u sve malo miješa. “Oni nažalost rijetko dolaze kod nas, stvorili su svoju obitelj i oazu. Jelena određene stvari radi na svoj način. Dolazi do mimoilaženja, naročito po pitanju ishrane koju ne podržavam”, rekla je Dijana Đoković, inače porijeklom Hrvatica.

“Pokušavamo se vidjeti kada ima vremena, otići na jezero ili u šetnju. Kada dođu kod nas kući želim da djeca osjete tu toplinu doma kod bake i dede. Vole moje čuvene palačinke. Uvijek se čuje: ‘Bako, spremni smo za palačinke’. Onda se nadmećemo: ‘Pitam, koje ćete, bezglutenske ili normalne?’ A Stefan kaže: ‘Bako, normalne želimo, pusti te bezglutenske”, rekla je Dijana Đoković u emisiji ‘Dok anđeli spavaju’.

Screenshot/YouTube

Srednjoškolska ljubav

Jelena i Novak upoznali su se u srednjoj školi. Počeli su hodati 2005. godine, a devet godina kasnije su se oženili i imaju dvoje djece, sina i kćerku. Dijana se prisjeća kako nije mislila da će se situacija tako rasplesti.

“Kao mladić koji se bavi tenisom Novak nije imao vremena za zabavljanje jer je više bio na putu nego kod kuće. Upoznala sam mu jednu djevojku koja je bila obojkašica iz Kraljeva, bili su još klinci. Kada samo upoznali i Jelenu dok su imali 18 godina nisam mislila da će se vjenčati, ali eto, pobio je moje mišljenje i oženio se Jelenom. Normalno je i prirodno da je Jelena preuzela neke stvari”, objasnila je Dijana. Upravo preko majke Novak Đoković ima jake veze s Hrvatskom.

Dijana Đoković porijeklom je iz Hrvatske. Iako je prvotno bila katolkinja, nakon stupanja u brak sa Srđanom Đokovićem, Novakovim ocem, promijenila je vjeru svojih predaka. Nakon rođenja sina Marka odlučila krstiti se u pravoslavnoj crkvi i tako promijeniti vjeru svojih predaka na inicijatovu Srđanove obitelji.

Foto: Instagram

Zamjera ocu

A djed Novaka Đokovića Zdenko Žagar u jednom je od intervjua otkrio kako je on bez ikakve sumnje Hrvat. “Ja sam po nacionalnosti Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baka, također je rođena u istom mjestu. Tamo smo se našli i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, ona je još pohađala školu, pa smo se poslije vjenčali kada mi se pridružila. Tako su se rodile Dijana, pa Sanda”, otkrio je Zdenko.
“Uvijek sam govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio. Dijana je rođena u Beogradu i tu je odrasla. O Noletu tek da ne pričam. Njemu je i otac Srđan Srbin. Zapravo, pitanje je koliko ima i crnogorske krvi, ima tu malo mješavine”, nastavio je Đokovićev djed koji je otkrio i što mu njegova kćerka, Novakova majka, posebno zamjera.

“Dijana je mene krivila za razvod i to mi ne može oprostiti. Ja smatram da je za razvod uvijek potrebno dvoje. Koliko je muškarac kriv toliko je i žena kriva. Međutim, moja kći to nije mogla razumjeti i totalno se udaljila od mene”, dodao je deda Zdenko za novu.rs.

Bez ovog Hrvata Jugoslavija bi se doslovno odavno ‘raspala’
Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.