Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

PUPOVAC ZABRINUT ZBOG ‘OPASNOG SUKOBA’ ‘Kod nas se tolerira nasilje u različitim oblicima!’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Sukob Torcide s policijom na autocesti A1, po povratku Hajdukovih navijača iz Zagreba gdje je u subotu bio odigran derbi njihovog kluba s Dinamom, ostaje društvena i politička tema o kojoj se priča.  Policijsko posezanje za vatrenim oružjem i prekid prometa koji je trajao 12 sati dio su razloga što je sve izašlo iz granica sporta, a svoj pogled na sukob ponudio je i Milorad Pupovac, koji poziva da na rješenju problema rade – svi.

Reakciju prvog čovjeka SDSS-a donio je N1, s pogledom na širu sliku i riječima koje nude mogući izlaz.

‘Razlike ne bi smjele završavati ovakvom vrstom izgreda i ovakvom vrstom opasnih sukoba policije i navijača. Blokiranje cesta, dolaženje do situacije da se mora koristiti vatreno oružje je sasvim sigurno nešto što se mora izbjeći’, smatra Pupovac.

‘Drugačija kultura od ove koju imamo’

‘Ovo bi morala biti poruka za sve u Hrvatskoj – za navijače da treba poštivati predstavnike zakona, za predstavnike zakona da pozovu sve one, prvenstveno kubove i one koji klubove podržavaju financijskim sredstvima, da rade s navijačima da se stvara drugačija kultura nego što ovog trenutka imamo’, istaknuo je čelnik SDSS-a.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

‘Nedovoljna spremnost na sankcije’

‘Kod nas postoji neka vrsta tolerancije prema nasilju u različitim oblicima. Postoji tolerancija prema govoru mržnje, postoji tolerancija prema porukama koje mogu poticati na nasilje, a nerijetko postoji nedovoljna spremnost da se sankcionira nasilje na adekvatan način’, zaključio je Milorad Pupovac.

Veliki sukob na autocesti je, tako, donio i još jedan poziv da se krene u rješavanje problema koji je eskalirao nakon velikog derbija na Maksimiru. Mnogi imaju svoj pogled, između ostalog, i prvi čovjek Sindikata policije Dubravko Jagić u svojem istupu, a novi test za mir i sigurnost dok su na istom mjestu navijači i policija dolazi već ovog tjedna, kada nogometna sezona u Hrvatskoj završava finalom Kupa u kojem će u četvrtak na Poljudu igrati Hajduk i Rijeka.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.