Foto: Tom Dubravec / CROPIX/Ilustracija

PROTIV GOTOVO SVIH NAVIJAČA HAJDUKA PODIGNUTE OPTUŽNICE! Obračun kod Zagreba dobro će zapamtiti, zna se kakve se kazne traže

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici odlučilo je za navijačke nerede kod benzinske pumpe na Desincu u svibnju prošle godine, pri kojima je policija koristila vatreno oružje ranivši nekoliko navijača, podignuti optužnicu protiv gotovo svih navijača Hajduka koji su tada bili uhićeni – njih ukupno 43, doznaje Jutarnji.

Naime, tereti ih se da su s drugim nepoznatim osobama te jednim maloljetnikom sudjelovali u gomili od 250 do 300 osoba koje su, nezadovoljne time što ih Dinamo nije pustio na maksimirski stadion kako bi navijali na utakmici Dinamo – Hajduk, pri povratku napustili autobuse i druga vozila te napali policajce koji su im bili u pratnji.

“Bacali su razna aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce za piće, kamenje, iščupane prometne znakove, požarne aparate, kante za smeće i druge predmete, uslijed čega je došlo do upotrebe sredstava prisile od strane više policijskih službenika, kojom prilikom je 20 policijskih službenika zadobilo tjelesne ozljede”, navodi se u optužnici.

Poznate kazne koje se traže

Za trojicu navijača koji su jedini već ranije osuđivani tužitelji predlažu bezuvjetne zatvorske kazne od 10 mjeseci zatvora, dok su za ostalih 40 predložili 10-mjesečne zatvorske kazne zamijenjene radom za opće dobro.

Sva 43 navijača porekla su optužbe – jedan dio se branio šutnjom, a veći dio je iznosio istovjetne obrane, prema kojima su oni bili napadnuti od strane policije, koja ih je počekla bespoštedno tući premda nisu nikoga napadali i nisu pružali otpor.

Foto: Josko Ponos / CROPIX/Ilustracija

Kao svjedoci su ispitani i policajci, koji su pak tvrdili da ih je napala gomila od nekih 300-tinjak ljudi, no nitko od ispitanih policajaca nije vidio tko je od njihovih kolega ranio navijače, već ih dio samo navodi da su čuli pucnjave, a neki od njih su vidjeli jednoga policajca kako puca u zrak.

 




Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.