Foto: Ranko Suvar / CROPIX

PROŠLI PUT SE PUCALO NA AUTOCESTI: Svi su na nogama, policija ono ne želi ponoviti

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Eto nas opet. Manje od dva mjeseca nakon završnog kola prvenstva u prošloj sezoni, u utakmici odigranoj 21. svibnja, Dinamo i Hajduk sutra će se ponovno sresti na Maksimiru, ovog puta u Superkupu, a uoči tog susreta, priča se i o osiguranju koje je važni dio priče.

Sve je podignuto na visoki stupanj pripravnosti jer se još dobro pamti što se zbivalo nakon derbija u drugoj polovici svibnja. Podsjetimo, tada je Torcida krenula kući jer joj nije bio dozvoljen ulazak na maksimirsku južnu tribinu zbog neprijavljivanja transparenata koje su htjeli unijeti na stadion, a potom, na autocesti A1 je u blizini odmorišta Desinec došlo do sukoba s policijom, u kojem su snage reda posegnule i za vatrenim oružjem.

Slijedilo je puno osuda, reakcija i pogleda kako dalje, a uoči novog derbija, dan prije održan je sastanak o kojem je izvijestilo Ravnateljstvo policije.

Na okupu HNS, klubovi i policija

Kako se javlja, na sigurnosnom sastanku su svoju riječ imali klubovi, Hrvatski nogometni savez i policija, a dalje se ide s potvrdom da je sve dogovoreno kako bi utakmica mogla proći bez incidenata.

Ravnateljstvo policije istaknulo je posebnu regulaciju prometa i druge detalje potrebne za dolazak na stadion.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX/Ilustracija

Pravi odgovor dolazi – sutra

Dogovor je tu, sve se zna, no pravi odgovor je li sve u redu ipak će se dogoditi sutra, prije, za vrijeme i nakon dvoboja najvećih hrvatskih rivala na Maksimiru.

Ranije, tu je bila i informacija da će se od Torcide ponovno tražiti da prijavi sve transparente prije ulaska – pa tek treba vidjeti hoće li ovog puta sve proći mirno.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.