Photo: Borna Filic/PIXSELL

PROMJENE U REPREZENTACIJI: Hrvatski prvaci u samoizolaciji, pozvani novi igrači

Autor: Ivor Krapac

Nakon što je cijela momčad hrvatskog prvaka PPD Zagreba završila u samoizolaciji zbog širenja koronavirusa u njihovim redovima, došlo je do novih promjena u sastavu hrvatske rukometne reprezentacije uoči utakmice EHF EURO Cupa u kojoj će 7. studenog u Osijeku protivnici biti Mađari.

Izbornik Lino Červar u toj utakmici neće moći računati na Davida Mandića, Josipa Božića Pavletića, Marina Šipića i Mateja Hrstića, a otpao je i Matej Ašanin koji je bio na pričuvnoj listi za ovo okupljanje.

Hrvatski rukometni savez objavio je da su nove pozive dobili Lovro Mihić, Ivan Vida, Fran Mileta i Moreno Car. Kao pričuvni igrač tu je i Ante Kuduz, član Dinamo Bukurešta.

Moreno Car, golman našičkog Nexea, dobio je svoju pozivnicu kao zamjena za Matu Šunjića, kojeg neće biti na ovom okupljanju na koje je bio pozvan kako bi zamijenio Ivana Pešića.

Uz Ivana Čupića i Josipa Vekića, Pešić je bio jedan od trojice hrvatskih reprezentativaca koji su ranije morali otkazati dolazak na reprezentativnu akciju zbog širenja koronavirusa u njihovim klubovima. U slučaju tog hrvatskog trojca, virus je uzeo maha u makedonskom Vardaru (Čupić, Vekić) i bjeloruskom Meškov Brestu (Pešić).

Novi popis Hrvatske:

Marin Šego (Montpellier), Moreno Car (Nexe), Manuel Štrlek (Telekom Veszprem), Željko Musa (Magdeburg), Marino Marić (Melsungen), Ilija Brozović (Hannover-Burgdorf), Marko Mamić (Leipzig), Domagoj Duvnjak (Kiel), Halil Jaganjac (Nexe), Luka Cindrić (Barcelona), Igor Karačić (Lomza Vive Kielce), Domagoj Pavlović (Melsungen), Šime Ivić (Erlangen), Ivan Martinović (Hannover-Burgdorf), Lovro Mihić (Orlen Wisla Plock), Ivan Vida (Nexe), Fran Mileta (Nexe)




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.