Photo: Profimedia

PROMJENE NA SLOBODNIM TRENINZIMA: Prijenos formule počinje ranije kako bi uhvatio dramaturgiju pred utrke

Autor: HINA/GIŠ

Dva mjeseca prije početka Formule 1 FIA je objavila promjene koje bi “Oktanski cirkus” trebale učiniti zanimljivijim za gledanje.

Dva slobodna treninga koji se voze petkom u Formuli 1 uoči utrke trajat će po sat vremena, umjesto sat i pol, počevši od sezone 2021., potvrdio je organizator.

Treći slobodni trening koji se vozi subotom i koji je već i prije trajao sat vremena, nije skraćen.

Ovo skraćenje trebalo je treninge učiniti življima jer su mnogi timovi vozili znatno slabije od predviđenog vremena.

Uz to, utrke za veliku nagradu u nedjelju će počinjati na puni sat, a ne 10 minuta kasnije, kao što je to bio slučaj od 2018. godine.

Ovu je mjeru nositelj komercijalnih prava F1 od 2017. godine, Liberty Media, poduzeo kako bi se omogućilo da se prenesu “napetost i osjećaje” koji karakteriziraju minute prije početka svake VN.

Kvalifikacije koje se voze subotom se ne mijenjaju.




Sezona 2021. F1 trebala bi započeti 28. ožujka u Bahreinu, nakon što je tradicionalno prva utrka sezone VN Australije odgođena za studeni zbog pandemije Covida-19.

Autor:HINA/GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.