Foto: Tom Dubravec/CROPIX

PROBLEM ZA VATRENE, STIGAO UDARAC PRIJE ČETVRTFINALA! Važnog igrača nema, otpao je iznenada

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hrvatska je odradila posljednji trening prije četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Brazila, a na njemu, u akciji nije bilo svih aduta na koje računa Zlatko Dalić.

Sa suigračima na terenu nije radio Mislav Oršić. Nije ga bilo na travnjaku zbog povišene temperature, što najavljuje izostanak i iz sutrašnje četvrtfinalne utakmice protiv momčadi koju mnogi vide kao glavnog favorita SP-a.

Neugodna situacija pogodila je Vatrene dan uoči utakmice u kojoj se očekivalo da bi Oršić imao ulogu barem u dijelu ogleda s Brazilcima. Sada je sve jako upitno, a ako je suditi po situaciji s Bornom Sosom uoči utakmice osmine finala protiv Japanaca, praksa je takva da Oršića neće biti s obzirom na to da Zlatko Dalić u akciji treba zdrave i potpuno spremne igrače.

Protiv Japana donio osvježenje

Oršićeva povišena temperatura ostavila ga je bez treninga sa suigračima u situaciji u kojoj se traži najbolji odgovor za brazilsku opasnost na krilima, a u toj priči, svoju bi ulogu imao i 29-godišnji dinamovac koji je dan prije susreta propustio posao na terenu.

Do sada na SP-u, Oršić je svoj najveći obol imao u osmini finala protiv Japana, s ulaskom u drugom dijelu produžetaka. Sada je u situaciji poput one koja je pratila Sosu, također s povišenom temperaturom, što je glavobolja za Dalića dok razmatra kako najbolje odgovoriti jakom protivniku.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Brozović se vratio

Vijest o Oršićevim problemima s povišenom temperaturom je loša, a dobra je da je na treningu radio Marcelo Brozović, koji je jučer dobio poštedu kako bi se odmorio nakon napora protiv Japana.

Brozović je u prolasku u četvrtfinale pretrčao 16,7 kilometara za vrijeme ‘redovnih’ 90 minuta i produžetaka, a nakon toga, dobio je predah kako bi i protiv Brazila mogao biti neumorni hrvatski maratonac na terenu.




Trenirao i Stanišić

Uz Brozovića, poslu sa suigračima se dan prije utakmice protiv Brazila vratio i Josip Stanišić, koji je bio ‘izvan stroja’ zbog ozljede. Ako taj problem nije bacio Stanišića puno unatrag, 22-godišnji desni bek nadat će se svojoj šansi protiv Brazila, barem u dijelu utakmice, s obzirom na to da se ne očekuje da će Dalić nešto mijenjati u odabiru u kojem prednost ima Josip Juranović.

Veća nepoznanica je na mjestu lijevog beka, s obzirom na to da Sosa ponovno trenira, a u njegovu izostanku, priliku protiv Japana imao je Borna Barišić koji je kandidat i za Brazilce.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Hrvatski izbornik ima nekoliko dvojbi prije borbe za polufinale, uključujući i onu u vrhu napada, s biranjem između Marka Livaje, Brune Petkovića i Ante Budimira – ili možda i Andreja Kramarića, u varijanti koju je Dalić odabrao za prvo kolo SP-a protiv Maroka.




Nepoznanice su tu, a protivnik je silno jak, što je u najavi ogleda s Brazilom istaknuo i izbornik.

Što su Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić govorili na susretu s novinarima dan prije četvrtfinala, pratili smo – ovdje.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.