Foto: Profimedia

PRIZNANJE ZA KAPETANA: Luka Modrić u fantastičnom društvu, traži se najbolji!

Autor: Ivor Krapac

Luka Modrić je proteklih godina dobio puno pohvala i priznanja, najviše u sjajnoj hrvatskoj 2018., kada je s glavnom ulogom u dresu Vatrenih predvodio reprezentaciju do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Pretprošlu godinu posebno pamtimo, a dok se bliži kraju svima teška 2020., hrvatski reprezentativni kapetan je u igri za novo veliko priznanje.

Krajem godine nas u Dubaiju čeka dodjela nagrada Globe Soccer Awards čiji je glavni medijski pokrovitelj španjolska Marca, a španjolski list otkrio je da je Modrić u konkurenciji za najboljeg igrača stoljeća u kojem se nalazimo, s prvih 20 godina za nama.

Tih 20 godina bilo je dovoljno za odabir velikana među kojima će se tražiti najveći, a među brojnim sjajnim kandidatima tu je i kapetan Vatrenih.

Uz Modrića, Marca je istaknula druge nogometne zvijezde koji su u konkurenciji za veliko priznanje.

Tu su Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Andrea Pirlo, Andrej Ševčenko, Andres Iniesta, Arjen Robben, David Beckham, Fabio Cannavaro, Francesco Totti, Frank Lampard, Gianluigi Buffon, Iker Casillas, Kaka, Kylian Mbappe, Luis Figo, Manuel Neuer, Mohamed Salah, Neymar, Philipp Lahm, Robert Lewandowski, Ronaldinho, Ronaldo, Sergio Ramos, Steven Gerrard, Xavi, Zlatan Ibrahimović i Zinedine Zidane, a taj niz sjajnih imena iz različitih generacija pokazuje koliko je teško bilo ući u ugledno društvo.

Modrić je sa svojim predstavama i uspjesima zaslužio svoje mjesto među velikanima, a odluka o najboljem bit će objavljena na svečanosti koja je zakazana za 27. prosinca. Ipak, ovog puta neće biti spektakla kakav bi se dogodio u normalnim okolnostima, a razlog je, dakako, koronavirus zbog kojeg će sve biti puno skromnije.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.