Foto: GuliverImage/ilustracija

PRIVEDEN ČELNIK NOGOMETNE ORGANIZACIJE KOSOVA! Razlozi ostaju nejasni, a zbog jedne afere mu se već sudilo

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nogometnu scenu na Kosovu uzdrmala je vijest da je u rukama policije nakon privođenja završio Agim Ademi, predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza. Informaciju o Ademijevu uhićenju objavila je televizija T7, sa sjedištem u Prištini, ali za sada se ne zna zbog čega je nogometni dužnosnik nakon policijske intervencije odveden na obavijesni razgovor.

Iz ranijih medijskih izvještaja, Nogometni savez Kosova bio je u fokusu zbog informacija o istragama tamošnjeg tužiteljstva i policijskih tijela koja se bave razotkrivanjem kriminala u gospodarskom poslovanju. Spominjala se i istraga carinske službe zbog zlouporabe sredstava i utaje poreza.

Je li novo privođenje s time povezano, još nije poznato, ali zna se da je čelnik kosovske nogometne organizacije ranije već bio na sudu. Oslobođenje od optužbi dočekao je nedavno, tijekom prošlog tjedna.




U tom slučaju, radilo se o optužbi koja je svoj izvor imala puno godina unatrag, još 2012., a naposljetku, Agim Ademi oslobođen je nakon žalbenog postupka koji je donio preinaku prvotne presude na devet mjeseci zatvorske kazne.

S jednim svojim prijateljem, Ademi je tada bio pod optužbom za sudjelovanje u iznudi novčanog iznosa od 30 tisuća eura, meta je bio jedan poslovni suradnik, a željeli su da novac pripadne jednom gradskom službeniku u Prištini kako bi taj čovjek pomogao s krivotvorenjem dokumentacije u jednoj transakciji povezanoj s nekretninama.

Ademi je vođenje kosovske nogometne organizacije preuzeo nakon tog slučaja iz 2012., s dolaskom na čelo 2018. godine, nakon što je preminuo dotadašnji predsjednik Fadil Vokrri.




Sada se vodećeg nogometnog dužnosnika na Kosovu ponovno povezuje s problemima sa zakonom, za sada bez informacija je li riječ o nekoj staroj ili možda novoj, još nepoznatoj priči.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.