fbpx
Foto: Instagram/Zamalek

PREVARILI GA ZA VIŠE OD MILIJUN DOLARA: ‘Ne mogu se ponašati prema ljudima kao da su životinje’

Autor: I.K.

Egipatski Zamalek je poznat i veliki klub u Africi, ali priča koju je za BBC iznio njegov bivši igrač Benjamin Acheampong pokazuje da ta veličina ne znači uvijek i igru po pravilima.

Povremeni ganski reprezentativni napadač Acheampong tvrdi da ga je Zamalek oštetio za više od milijun dolara. Na njegovoj strani su udruga profesionalnih nogometaša FIFPro i Sportski arbitražni sud u švicarskoj Lausannei koji je odredio da egipatski klub mora platiti novac koji duguje Gancu.

Opisujući svoj slučaj, Acheampong je rekao da je iz Zamaleka poželio otići nakon što u klubu nije dobivao novac koji mu je bio obećan, no nakon toga naišao je na prepreke i pogažena obećanja koja su ga natjerala da tuži klub.

‘To što se dogodilo nije u redu. Ovime se bavim jer moram prehraniti obitelj’, rekao je ganski nogometaš za BBC.

‘Ne mogu se ponašati prema ljudima kao da su životinje. Mi smo ljudi, došli smo ovdje raditi’, dodao je Acheampong u svojoj priči o Zamaleku.
Ganski igrač opisao je na koje ga je sve načine klub izigravao, uključujući i dogovor s egipatskim zastupnikom nogometaša po kojem se Acheampong navodno odrekao dijela duga. Ganac tvrdi da takav dogovor nije imao sa Zamalekom, a čovjek koji je tvrdio da ga zastupa nije imao njegovu punomoć da to radi.

Taj dio priče pogodio je Acheamponga s obzirom na to da je čovjek koji ga je navodno zastupao sa Zamalekom dogovorio da će klub platiti samo 250.000 dolara, a ne 1,1 milijun, koliko je ganski napadač trebao dobiti od egipatskog kluba nakon odluke Sportskog arbitražnog suda.

Acheampong tih 250.000 dolara ne prihvaća i ne želi ih primiti, a očekuje da će FIFA kazniti Zamalek. Egipatski klub trenutno je pod istragom i postoji mogućnost da dobije zabranu obavljanja transfera, a spominje se i oduzimanje bodova u prvenstvu ili možda čak i kazna izbacivanjem u niži rang natjecanja.
Acheampong će u međuvremenu sreću tražiti drugdje, a nada se da mu se neće ponoviti sve što je prošao u priči o Zamaleku.

Između ostalog, rekao je da ga je klub kažnjavao treniranjem s juniorima, a kako bi 2018. mogao otići, u klubu su ga natjerali da potpiše da je primio sav novac koji mu je Zamalek dugovao. Ganski napadač to je i napravio, no dokument s tim potpisom kasnije je proglašen nevjerodostojnim uz objašnjenje da je Acheampong tako morao postupiti zbog pritiska pod kojim je bio.

‘Želim dati podršku svim igračima da se bore za sve što im pripada. Ovime se bavimo kako bismo mogli preživjeti’, zaključio je ganski nogometaš.
Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.