Pixabay

PREMINUO POZNATI SPORTSKI VOĐA! Na kraju su mu dokazali da je prevarant, te je osuđen za korupciju

Autor: P.V.

Svjetski mediji izvijestili su o smrti jednog od nezaobilaznih lica svjetskog sporta iz doba devedesetih, umro je bivši predsjednik Svjetske atletske federacije.

Lamine Diack umro je u 88. godini života. U poruci predsjednika Senegala na Twitteru stoji da je ta država “izgubila jednog od svojih najvećih sinova”, piše Macky Sall na društvenoj mreži.

“Bio je čovjek od velike dimenzije”, još je dodao.

Bio u kućnom pritvoru

Osim što je bio predsjednik Svjetske atletske federacije, bio je i gradonačelnik Dakara.

No, nama je zanimljivija njegova funkcija na mjestu predsjednika IAAF-a. Diack je bio na tronu od 1999. do 2015. godine.

U studenom 2015. napustio je svoj položaj nakon optužbi da je primao mito ne bi li prikrivao rezultate “dopingiranih Rusa” i tako im omogućio nastupanje na velikim svjetskim natjecanjima, uključujući i Olimpijske igre 2012. godine u Londonu.

Ubrzo ga je Svjetska antidoping agencija optužila za korupciju. Francuski sud ga je 2020. godine proglasio krivim i osudio na četiri godine zatvora, no nikad nije završio u zatvoru. Bio je u kućnom pritvoru od 2015. godine, a kasnije je pušten uz jamćevinu.




U svibnju se vratio u Senegal.

Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.