AP Photo/Michael Probst/Guliver Image/Ilustracija/hitna pomoć

PREMINUO MLADI SPORTAŠ (19): ‘Dao sam sve od sebe da ga zaštitim, preuzimam odgovornost!’

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Nevjerojatna tragedija u SAD-u, kako izvještavaju tamošnji mediji, jedna od bizarnijih nesreća zadnjih godina.

Nažalost, život je izgubio Angel Mercado-Ocasio, 19-godišnji igrač basebala Penn State Centrala, bila je to nesreća koja se nikad nije trebala dogoditi.

Na njega je naime pao dio improvizirane tribine.

Tragedija s tribinom

Naime, kako prenose američki mediji, ovaj mladić pokušao je uz pomoć suigrača rastaviti drvenu konstrukciju s improviziranog javnog terena nakon što su lokalne vlasti obavijestile bejzbolsku momčad da nemaju dozvolu za gradnju na tom mjestu te da moraju ukloniti drvenu tribinu.

I što se dogodilo? Kada su pokušali skinuti drveni okvir, dio se srušio na nesretnog 19-godišnjaka, koji je zadobio teške ozljede glave.

Iako je odmah prebačen u bolnicu, preminuo je dan kasnije.




Oglasio se trener…

“Ne želim nikoga optuživati, ali kad su mi rekli da ga moramo skinuti, to smo i učinili. I to je jednog od mojih dječaka koštalo života.”, rekao je Gerardo Diaz, trener Penn Statea i dodaje:

“Dao sam sve od sebe da ih zaštitim. Bio sam ljut na njih, rekao sam im da se prestanu zafrkavati i to, ali djeca će biti djeca. Da, osjećam se odgovornim”.




U svakom slučaju, bizarna tragedija trebala se izbjeći, a mladi sportaš platio ju je životom…

 

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.