Screenshot/YouTube

PREMINUO BIVŠI REPREZENTATIVAC JUGOSLAVIJE: Čuveni igrač s više od 100 nastupa u nacionalnom dresu, a jedna stvar će se pamtiti

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Poslije kratke i teške bolesti preminuo je Slobodan Gordić, bivši poznati reprezentativac Jugoslavije. Jedan od onih koji su ispisali nezaboravne stranice tog sporta u nekadašnjoj zajedničkoj državi…

Rodio se 28. rujna 1937. godine u Čačku. Osnovnu školu završio je u tom mjestu, da bi se potom preselio u Beograd. Zanimljivo, doselio se u istu zgradu u kojoj je živio čuveni Radivoj Korać. Bili su nerazdvojni od malih nogu i dane su provodili “šutirajući gumenu lopticu ka zazidanom prozoru”, na kojem su napravili improvizirani obruč.

Ostalo je povijest. Počeo je igrati u juniorima OKK Beograd i ubrzo je već došao i do jugoslavenske repreznetacije. Igrao je s Koraćem u istoj momčadi i vratio OKK Beograd u Prvu saveznu ligu.

Susjed od Radivoja Koraća

Za taj klub odigrao je devet sezona. Odigrao je 156 prvoligaških utakmica, postigao je 2296 koševa i na vječnoj listi strijelaca kluba nalazi se na 12. mjetsu.

Četiri je puta bio prvak Jugoslavije, a tri puta igrao je i polufinale Kupa europskih prvaka.

Igrao je potom još u Francuskoj, Belgiji, upravo tamo gdje je preminuo, u Bruxellesu. Tamo će biti i pokopan.




Za Jugoslaviju je debitirao 1958. godine protiv Italije. U dresu reprezentacije osvojio je svjetsko srebro, dva europska srebra, europsku broncu i zlato na Mediteranskim igrama. Igrao je više od 120 puta za reprezentaciju.

 




Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.