Foto:twitterscreenshot

PREMINUO BIVŠI PREDSJEDNIK KK ZADAR: Borio se za voljeni klub do samog kraja

Autor: G.I.Š.

Hrvatski i Zadarski sport izgubio je još jednog zaljubljenika u košarku, kada je u Zadru u subotu 30. listopada 2021. u 71. godini preminuo bivši direktor KK Zadar Nebojša Belić.

Belić se godinama bio bubrežni bolesnik, a stanje se pogoršalo nakon zaraze koronavirusom. Nekoliko dana bio je na respiratoru, ali nažalost, nije uspio.

Belić je dužnost direktora Zadra obnašao od 1996. do 2002. godine, razdoblju u kojemu je klub osvojio dva Kupa Krešimira Ćosića (1998. i 2000. godine) i u kojem su za klub igrali Arijan Komazec i Dino Rađa.

Prozivao nadležne

Belić će ostati zapamćen kao osoba koja je kao v.d. direktora KK Zadar 2011. godine za stanje u klubu javno prozvao čelne političare grada, u to vrijeme ministra Božidara Kalmetu i gradonačelnika Zvonimira Vrančića.

Svoje saučešće iskazali su i iz njegovog voljenog kluba KK Zadar na društvenim mrežama.

Belić je kao dio upravljačkih struktura, iako već tada narušenog zdravlja, detektirao problem unutar istih tih struktura i to rekao glasno još prije deset godina, riskirajući svoj status i egzistenciju. Neki su mu to zamjerili, drugi mu ‘skidaju kapu’.

 

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.