Foto: Ilustracija/Pexels

PREMINUO BIVŠI OSVAJAČ OLIMPIJSKE MEDALJE! Kad je stigla ponuda iz Dinama, nije ju odbio…

Autor: P.V.

Jedan je od onih sportaša koji je itekako ostavio trag na Olimpijskim igrama, a njegova era bila je dosta davno, prije 60-ak godina.

Leonid Vladimirović Bertenev preminuo je u 88. godini života, javila je Ruska atletska federacija. Rođen je u ukrajinskov Poltavi, trenirao je potom u Kijevu, da bi se na kraju preselio u Moskvu.

Bio je član 4×100 štafete koja je osvajala dva srebra, na Olimpijskim igrama u Melbourneu i Rimu 1956. i 1960. godine.

Uspješan trener

Bio je prvak Sovjetskog saveza na 100 metara, kao i na 200 metara, te je u tim disciplinama osvajao brojne medalje.

Nakon što je završio karijeru, počeo je novu. Dobio je ponudu od Dinama iz Moskve i nije je odbio. Radio je s nizom proslavljenih sportaša, Galina Bukharina i Nadezhda Ilyina odrastale su atletski pod njegovim nadzorom, a odgojio je i budući europsku prvakinju Lyudmilu Storozhkovu.

“Posvetio je svoj život atletici. Bio je briljantan atletičar, a kasnije je postao jednako uspješan trener”, objavili su iz Atletskog saveza u Rusiji.




Jedno od onih imena koje će se svakako pamtiti u atletskim krugovima, jedan od onih iz stare garde koji su ostali vjerni svojim korjenima…

Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.