Foto: Ante Cizmic/CROPIX

PREMINUO BIVŠI IGRAČ I TRENER HAJDUKA: Vojska ga zaustavila u naletu, a jedna utakmica se najviše pamti

Autor: Ivor Krapac

Hajduk je na početku novog tjedna na svojoj stranici objavio tužnu vijest o smrti svojeg bivšeg aduta s terena, kasnije i trenera, s obavijesti da je preminuo Mario Ćutuk koji nije uspio dobiti bitku s teškom bolešću.

Ćutuk je preminuo u 63. godini, izvijestio je Hajduk, približavajući put kojim je bivši igrač i trener splitskih Bijelih išao u nogometu.

Dok je igrao, dio te priče bila je i vojska tadašnje Jugoslavije. Kako je Hajduk podsjetio, Ćutuk je kao mlad nogometaš bio u naletu, jedna od velikih nada na mjestu lijevog beka, s pogledom mnogih da će biti igrač budućnosti za splitske Bijele na toj poziciji.

Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX

Nakon što je debitirao za prvu momčad 1979. godine i probijao se među prvotimcima, Ćutuka je zaustavio odlazak na odsluženje vojnog roka, a nakon što mu je tijekom karijere na put stala obveza u vojsci, po povratku su stigle ozljede zbog kojih je ispao iz kruga prve momčadi.

U ranoj fazi karijere, prvi nastup dogodio se u utakmici koja se posebno pamti s obzirom na to da je bila prva Hajdukova ligaška na tada novom Poljudu, uz pobjedu splitskih Bijelih s 3:1 protiv Napretka iz Kruševca.

Ćutuk je otišao iz Hajduka 1983. godine, s 42 odigrane utakmice i dva zabijena gola, a potom ga je igrački put vodio u Zadar, Osijek, banjalučki Borac, Split i Posušje.

Povratak u trenerskoj ulozi

Nakon završetka igranja, Mario Ćutuk posvetio se trenerskom poslu. Kao trener se 1997. godine vratio u Hajduk, prvo u radu s mladim dobnim kategorijama, a kasnije i u prvoj momčadi.




Bio je pomoćnik Ivanu Gudelju, Luki Bonačiću i Ivanu Pudaru, a nakon Pudarove smjene, u kolovozu 2007. vodio je prvu momčad Hajduka kao privremeni glavni trener u ligaškoj utakmici protiv Zagreba, na putu do pobjede s 2:1.

Nakon što je splitske Bijele kao novi trener preuzeo Sergije Krešić, Ćutuk je svoju karijeru na klupi nastavio u Širokom Brijegu, išao je nakon toga i drugdje, a vrijeme provedeno u Hajduku se najviše pamti.

Splitski Bijeli su na svojoj stranici približili koliko je nekadašnji igrač i trener Hajduka značio klubu, ističući i da se Ćutuk nije volio stavljati u prvi plan.




“Mario Ćutuk bio je dosta miran, povučen, samozatajan. Nije bio od onih koji je izjavama punio novinske stupce. Takav je bio kao igrač, a takav je bio i kao trener”, opisao je Hajduk objavljujući tužnu vijest.

Foto: Paun Paunovic/CROPIX

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.