Ilustracija/Guliver Image

Preminula legenda jugoslavenskog nogometa! Uzeo naslov ispred Dinama s velikom generacijom

Autor: Gordan Ivan Šojat

Tužne vijesti dolaze nam iz susjedne Srbije, gdje je u 80. godini života preminuo legendarni igrač Vojvodine, Tonči Stamevski.

Stamevski je bio član legendarne ekipe Vojvodine, koja je osvojila prvi naslov Jugoslavije za taj klub 1966. godine ispred Dinama iz Zagreba.

Legendarni branič igrao je za Vojvodinu od 1964. do 1971. godine, a uz naslov prvaka bivše države, Vojvodine je u tadašnjem Kupu prvaka stigla do četvrtfinala, da bi ih tamo izbacio budući prvak Europe Škotski Celtic.

Oproštaj kluba

“Tužnog srca, nogometni klub Vojvodina obavještava javnost da je preminuo Tonči Stamevski, član prve šampionske generacije “stare dame”. Njegovoj obitelji, prijateljima i svima koji su ga poznavali, nogometni klub Vojvodina izražava svoje iskreno i duboko saučešće”, stoji u priopćenju Vojvodine.

U  šampionskoj generaciji Vojvodine igrao je s Ilijom Pantelićem, Silvesterom Takačem, Vasom Pušibrkom, Žarkom Nikolićem, Vladimirom Savićem, Ivanom Brzićem, Stevanom Sekerešom, Dobrivojem Trivićem, a trener te ekipe bio je  veliki Branko Stanković.




 

 




Autor:Gordan Ivan Šojat
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.