Fhoto:AP/Heribert Proepper/Guliverimage

PREMINULA LEGENDA FORMULE 1 I POP GLAZBE! Spojio je Oktanski cirkus i megapopularnu ABBU

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Nakon duge i teške bolesti u 76. godini preminuo je Slim Borgudd, osoba koja je spojila naizgled tada ne spojivo, pop glazbu i oktanski cirkus.

Borgudd je svoju karijeru zamislio i ostvario u glazbi, svirao je u jazz i rock bendovima po Švedskoj, kada se kao bubnjar priključio megapopularnoj ABBA-i.

No uz glazbu druga strast su mu bile auto utrke pa se natjecao s velikim uspjehom u švedskom rally prvenstvu između 1972. do 1975. godine, a iskazao se i u skandinavskoj Formuli Ford, koju je osvojio 1973.

Sponzori i Formula 1

Nakon tih uspjeha Bogurdd je prešao u Formulu 3, da bi nakon epizode u Formuli 2, napokon dosanjao nastup u Formuli 1, koji su mu sponzorstvom omogućili njegovi prijatelji iz benda ABBA.

ABBA je bila sponzor njihovom bubnjaru dvije godine koliko se natjecao u Formuli 1, a da ima nešto u njemu pokazao je na VN Britanije, kada je osvojio šesto mjesto i jedine bodove u F1 karijeri.




Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.