Foto: Marko Dimic/PIXSELL

PREDSJEDNIK SE OPROSTIO OD VELIKOG CICE: ‘Zbog njega sam odlazio na Maksimir’

Autor: F.F

Zlatko Kranjčar umro je u 65. godini života. Mnogi sportaši i klubovi još uvijek se opraštaju od nogometne legende, a oglasio se i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović putem svojeg Facebook profila.

Zbog Cice je odlazio na Maksimir, kaže Milanović, a pratio je Zlatka i kada je nastupao na Kutiji šibica. Kao i na mnoge, Cico je uvelike utjecao i na predsjednika. Objavu Zorana Milanovića prenosimo u cijelosti:

“Umro je Cico Kranjčar. Odlazi još jedan izbornik velike hrvatske nogometne reprezentacije. Nije na nama da sudimo kada je pravo vrijeme, odnosno kada je prerano, ali Cico je imao samo 65 godina. Sjećam se trenutka kada je jedan moj prijatelj prvi puta spomenuo ime nekog tada malo poznatoga Cice Kranjčara, daleke ‘ 74., na našem školskom igralištu, pokrivenom crvenim ciglenim lešom. Što nesrećom, što nepravdom, taj rođeni strijelac nije ostvario veću reprezentativnu karijeru za bivše države. Radi njega i Zeke Zajeca odlazio sam u Maksimir. Ne kao navijač Dinama, već kao ljubitelj nogometa. I u Kutiju šibica, na tada veličanstveni malonogometni turnir, kada je, te 1981., Cico predvodio legendarnu ‘Contru’. Prije desetak godina znali smo se mimoići u dubini Maksimirske šume, za nedjeljnog prijepodnevnog trčanja. Bio je tada u vrlo zrelim godinama i djelovao mi je i dalje sportski. Iskreno mi je žao. Izražavam sućut obitelji.”

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.