FOTO: SEHA league

PPD ZAGREB I NEXE OSTALI BEZ BODOVA: Ukrajinci pobijedili prvake Europe

Autor: Mario Lacković

Hrvatski klubovi nisu imali sreće u drugome kolu SEHA rukometne lige. I Nexe i PPD Zagreb upisali  su poraze.

PPD Zagreb je imao nezahvalan zadatak poraziti aktulane viceprvake Europe, mađarski Telekom Veszprem u gostima. Ekipa koja je jedna od prvih favorita za osvajanje Lige prvaka lako se obračunala s prvacima Hrvatske – završilo je 36:28. Na poluvremenu se činilo kako Zagreb ima šanse zaprijetiti Veszpremu, bilo je ugodnih -2 na poluvremenu. Međutim tada se mađarski gigant probudio te preokrenuo utakmicu. Završilo je -8, koji nisu realno stanje na terenu. Najbolji u redovima Zagreba bio je Matej Hristić, dok su Veszprem predvodili Manuel Štrlek te Blaž Blagotinšek s po 5 pogodaka.


“Želim čestitati Veszpremu na zasluženoj pobjedi. Dobro smo se držali i dobro smo odgovarali na njihove napade, ali presudila je njihova kvaliteta. Kako je utakmica odmicala, oni su, zahvaljujući svojoj dužoj klupi, postigli ovakav rezultat, premda nemam dojam da je zaslužena ovolika razlika. Hvala publici, zaista je bilo odlično igrati ovdje” rekao je Aleks Vlah, srednji vanjski Zagreba.

Našički Nexe nije uspio pred svojim navijačima doći do prvih bodova u SEHA ligi. Bolji od njih je Tatran Prešov, slovački klub koji vodi hrvatski trener Slavko Goluža. Bila je to utakmica “na nož”, jer su u prvome kolu oba kluba kiksala pa se tu čekala prilika za popravak. Nažalost, bodovi su ipak otišli u Slovačku. Nakon što je Vida u 58. minuti pogodio za izjednačenje, Tatran u sljedećem napadu ponovno odlazi na +1, a taj rezultat ostaje sve do kraja utakmice. Najbolji u redovima Nexea je bio Mario Tomić sa 6 pogodaka, dok su Urban i Grzentić postigli po 5 za Prešov.




Dodajmo još kako je ukrajinski Motor Zaporožje porazio aktualnog prvaka Europe, skopski Vardar. Pobjedom 32:31 upisali su vrijedne bodove za nastavak lige. U sljedećem kolu Nexe ide u goste Vardaru, dok PPD Zagreb odlazi u Moskvu kos Spartaka.

Autor:Mario Lacković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.