Izvor: Instagram/@brentfordfc

POZNAT POBJEDNIK NAJSKUPLJE NOGOMETNE UTAKMICE: Nakon 74 godine vratili se među elitu!

Autor: F.F

London ima novog prvoligaša! Riječ je o Brentfordu koji su slavili protiv Swansea te izborili ulazak u Premier ligu. Brentford je na Wembleyju slavio 2:0 te su se vratili u prvi rang natjecanja nakon 74 godine!

Brentford je riješio utakmicu u prvih 20 minuta. U desetoj minutai zabio je fantastični Ivan Toney, a konačan rezultat postavio je Emiliano Marcondes deset minuta kasnije.

Swansea je od 65. minute igrao s igračem manje, kada je pocrvenio Jay Fulton.

Zaradili 180 milijuna

Brentford je slavio na utakmici vrijednoj 180 milijuna funti, koliko dobiva novi prvoligaš kada izbori status premierligaša. Utakmica razigravanja za prvu englesku ligu poznata je kao najskuplja utakmica na svijetu

Brentford je posljednji put igrao prvoligaški nogomet davne 1947. godine, a blizu su bili prošle godine kada im je pred nosom pobjegao Slaven Bilić sa svojim WBA-om. U finalnom razigravanju izgubili su od Fulhama, koji se nakon samo jedne sezone u Premier ligi vraća u Championship.

 

View this post on Instagram

 




A post shared by Brentford Football Club (@brentfordfc)


Vodstvo kluba je čak zaposlilo i klupskog psihologa koji je pomogao igračima da ostanu na dobrom putu, a čini se da je to i uspio. Samo godinu dana kasnije, Brentford je postao novi premierligaš.

 




View this post on Instagram

 

A post shared by Brentford Football Club (@brentfordfc)

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.