POVIJEST SE PONAVLJA: Među nama je sljedbenik proroka Muhammeda koji ne zna za poraz

Autor: Dnevno

Ljubitelji borilačkih sportova s nestrpljenjem očekuju UFC borbu između prvaka u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova i Amerikanca Tonyja Fergusona.

Dok se priprema za ovaj meč koji će se održati 19. travnja u Brooklynu, Khabib je poručio da ne voli kada kažu da je on primjer koji treba slijediti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Самый большой минус в популярности я нашёл – это когда люди думают или же называют тебя примером для подражания. – Я таким не являюсь и никогда не хотел быть таким. – Я мусульманин и как для верующего человека у нас в религии есть пример для подражания, это посланник Аллаха – Мухаммад ( да благословит его Аллах и да приветствует) – Я считаю, что ни я и ни один боец и вообще ни одна знаменитость не заслуживают этого права – быть примером для подражания. – Я могу научить людей в сфере единоборств, но в жизненных ценностях мы все нуждаемся в наставлениях и в напоминаниях.

Objavu dijeli Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov)




Najnegativnije u stečenoj popularnosti je kada ljudi misle da ste primjer ili vas zovu primjerom koji treba slijediti. Nisam nikada bio takav i ne želim biti. Ja sam musliman i kao vjernik u svojoj religiji imam primjer koji treba slijediti, a to je primjer Allahovog poslanika Muhammeda”, napisao je Khabib na svom Instagram profilu.

Dagestanski borac potom je dodao:

“Vjerujem da ni ja, ni bilo koji drugi borac, kao ni poznata osoba ne zaslužujemo pravo da budemo primjer koji treba slijediti. Ja mogu podučavati ljude u oblasti borilačkih vještina, ali kada je riječ o životnim vrijednostima, svi mi trebamo pouku i podsjetnike”, istaknuo je Khabib koji u profesionalnoj karijeri ima impresivan omjer pobjeda i poraza  od 28 – 0.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.