AP Photo/Kamran Jebreili/Guliver Image

POTPUNI ŠOK U SRBIJI! ‘Đokovićev djed izjavio kako je po nacionalnosti Hrvat’

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Veliki šok u komšiliku izazvala je vijest kako se jedan dnevni list u Hrvatskoj bavio porijeklom Novaka Đokovića, a njihova saznanja dobrano su ih iznenadila.

No iako je to otprije znana činjenica, izjava za Večernji list od strane Novakovog djeda s majčine strane, Zdenka Žagara, ostavila je neke srpske medije u pravoj nevjerici.

“Po nacionalnosti sam Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. U istom mjestu je rođena i moja bivša supruga, Novakova baka”, započeo je svoju ispovijest gospodin Zdenko.

Kurirscreenshot

Hrvat ili Jugoslaven, nikad nisam Srbin

“Tamo smo se i upoznali. Bili smo vojnici koji su došli da služe. Ja sam došao u Beograd, a ona je još išla u školu pa smo se kasnije vjenčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Ja sam uvijek govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, nikad nisam bio Srbin. Dijana je rođena u Beogradu i tamo je odrasla”, prenosi riječi djeda Žagara Kurir i nastavlja:

“Normalno je da će više biti naklonjen Srbima i nemam ništa protiv toga. Ne bi bolje prošao u životu ni da se predstavljao kao Hrvat. Ni to nitko ne bi prihvatio. Isto bi ga zvali. Prije nekoliko mjeseci javio mi se rođak koji živi u Vinkovcima da me pita gdje je rođena Dijana. Dakle, u Hrvatskoj se o tome raspravlja”, rekao je djeda Novaka Đokovića, koji s Novakovom majkom već godinama nije u kontaktu.




Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.