Photo: Profimedia

POSEBAN DRES ZA POSEBNU PROSLAVU! Iako se nije stigao zahvaliti njegov poklon je odjenuo za utakmicu

Autor: Gordan Šojat

Leo Messi i Diego Maradona, dva nogometna čarobnjaka koji su obilježili dva različita stoljeća uvijek su imali veliko uvažavanje jedan prema drugom a Leo je odao posebnu počast Diegu na jučerašnjoj utakmici La Lige.

Naime, uz to što je kao i Maradona ispremiješao obranu Osasune, prilikom proslave gola dignuo je ruke u Diegovom stilu prema nebu i otkrio majicu koju je nosio ispod dresa.

Bio je to dres Diega Maradone iz kratkog razdoblja koje je proveo u Newell’s Old Boysima u kojima je igrao 1994. godine.

Zanimljivo je kako je Messi odabrao baš taj dres, a ne onaj iz na primjer argentinske reprezentacije, Boce Juniorsa ili Barce.

Taj dres ima poseban značaj u zavidnoj Messijevoj kolekciji jer je bio poklon nogometnog suca ali i kolekcionara dresova Sergija Fernandeza.

Fernandez je u dva navrata pokušao Leu uručiti ovaj dres ali nije imao uspjeha, no pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji dres je pronašao put do Lea koji se nije stigao ni zahvaliti na poklonu.

Mnogi su se pitali otkuda Messiju dres, na kojem se vidi da je originalan jer je ispran i iznošen, a priču je potvrdio Maradonin biograf, novinar Daniel Arcucci.




Messi je taj dres držao u svojoj zbirci preko dvije godine a onda je odlučio upravo njega iskoristiti kao posebnu počast upućenu nogometnoj legendi i sunarodnjaku.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.