Foto: Tom Dubravec/CROPIX

POPULARNI VATRENI MOGAO BI SRUŠITI MANDŽUKIĆA! Bez njega Dalić ne može niti zamisliti Vatrene

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Danas od 20:45 Hrvatska će u Bursi igrati protiv Turske drugo kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj iduće godine. Ivan Perišić bi eventualnim golom preskočio Marija Mandžukića na listi najboljih strijelaca Vatrenih.

Perišić bi tako bio sam na drugom mjestu s 33 gola. U Bursi igra već 125. utakmicu za reprezentaciju. Debitirao je pod Slavenom Bilićem te je svojim golovima ispisao zlatne stranice hrvatske nogometne povijesti.

Na prvom mjestu je uvjerljivo Davor Šuker, koji je najbolji strijelac u povijesti Hrvatske s 45 golova u 69 utakmica. Teško da će Perišić srušiti Šukera, ali s obzirom na njegovu spremnost vjerujemo da će sigurno odraditi još puno velikih utakmica.

Velika karijera

Uoči Eura 2024. ili na samom završnom turniru mogao bi nadmašiti i Darija Srnu, koji je došao do 134 nastupa i pozicioniran je u povijesnim knjigama na drugom mjestu, odmah do Luke Modrića (162).

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Ivan Perišić (@ivanperisic444)

Dokapetanu Vatrenih, čija je vrpca kad nema Luke Modrića, 26. ožujka je točno bila 12. obljetnica debija. Tadašnji izbornik Slaven Bilić prvi mu je dao šansu, 26. ožujka 2011. u Tbilisiju s Gruzijom, u utakmici koju ne pamti po dobrom jer Hrvatska je poražena 0:1.




U svojoj velikoj karijeri igrao je za Club Brugge, Dortmund, Wolfsburg, Inter Milano, Bayern s kojim je osvojio Ligu prvaka te je trenutno u redovima Tottenhama.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.