Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

PONOVNO U GOSTIMA: Rijeku na odlasku ispratila nesvakidašnja slika!

Autor: Ivor Krapac

Još uvijek bez boda u skupini F Europske lige, Rijeka će se u četvrtak s početkom u 21 sat nadati boljim vijestima na teškom gostovanju kod Real Sociedada u petom kolu u San Sebastianu.

Riječane će dočekati momčad koja trenutno drži prvo mjesto u španjolskom prvenstvu, što pokazuje koliko su jaki, no i s tako moćnim protivnikom se može igrati.

Momčad Simona Rožmana to je pokazala u prvom kolu na Rujevici, kada je Real Sociedad došao do pobjede tek u trećoj minuti sudačke nadoknade golom Bautiste Orgillesa Jona za završnih 1:0.

Španjolskom klubu će domaća tri boda biti nužna u borbi za nastavak natjecanja. Trenutno su drugi u ovoj skupini, s dva boda manje od vodećeg Napolija, no tu je i trećeplasirani AZ Alkmaar koji je bodovno poravnat s njima.

Rijeka će htjeti poremetiti planove favoritu, što je uoči odlaska u Španjolsku najavio Daniel Štefulj.

‘Idemo na teško gostovanje kod jako kvalitetnog protivnika. Vidjeli smo u prvoj utakmici ovdje da smo im dobro parirali, imali smo svoje prilike koje nažalost nismo iskoristili i zabili su nam gol u 90. minuti’, prisjetio se Štefulj.

‘Idemo tamo u namjeri da pobijedimo i da uzmemo tri boda. Naravno, bit će teška utakmica, ali borit ćemo se i vidjet ćemo što će biti’, dodao je Štefulj, koji se dotaknuo i zahtjevnog ritma utakmica. Riječanima je to posebno naporno zbog puno problema s koronavirusom u momčadi, ali moraju probati izdržati sve izazove.




‘Naravno da sam spreman dati svoj maksimum. Raspored je gust, utakmice su teške, a na treneru je da rotira, da možda pokuša odmoriti neke igrače, dok mi koji smo na terenu dajemo maksimum da dođemo do ta tri boda. Ovo je za mene veliko iskustvo, velika je čast igrati u dresu Rijeke u Europskoj ligi’, zaključio je Štefulj.

Gostovanje kod vodeće momčadi španjolskog prvenstva najavio je i Luka Capan.

‘Sigurno je da im se teško suprotstaviti, nisu slučajno na prvom mjestu u La Ligi koja je uz Englesku definitivno najjača u svijetu. Izraziti su favoriti, ali mi smo imali cilj uzeti što više bodova. Nažalost, nismo još uzeli nijedan iako smo zaslužili, no nadam se da ćemo uzeti neke bodove. Idemo se boriti, kao i u svakoj utakmici, pa da možemo na kraju utakmice pogledati svatko svakoga u oči i reći da smo dali sve od sebe’, rekao je Capan.




‘Naravno da će trebati puno sreće. Možda će oni morati propustiti koju šansu, ali mi sigurno nećemo odustati od svojih snova’, dodao je Capan.

Riječani su krenuli prema Španjolskoj, a prije polaska, u srijedu ujutro ispratila ih je slika s Rujevice koja je privukla pažnju. Stadion se zabijelio od snijega, nadajmo se da će to biti dobra simbolika i da će riječki Bijeli uspjeti ‘zapapriti’ favoritu koji ih dočekuje s velikim ambicijama.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.