screenshot/ Twitter

‘PONIJET ĆU SRPSKU ZASTAVU DA GLUMI RUSKU’! Potjerali su ga jer je provocirao, ali sad ima još ‘bolji plan’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Kažu da svatko ima svojih 5 minuta slave, a Eugene Rothman je čini odlučio svoju slavu iskoristiti na Australian openu i to na bizaran način.

On je Australac rođen u Moskvi i veliki je fan Rusa Danila Medvedeva. Rothman svuda ide sa sa ruskom zastavom,  a one su sada zabranjene u Australiji.

Htio je Rothman podizanjem zastave proslaviti pobjedu svog ljubimca, ali ju je redarska služba oduzela te ga potjerala s meča. Dobio je i kaznu, na Australian Open smije opet tek u petak, kad opet igra Medvedev.

Našao rješenje

“Planiram u petak ponovno otići na turnir. Ponijet ću srpsku zastavu i okrenut ću je naopako kako bi po redoslijedu boja predstavljala rusku zastavu” rekao je za ruske novine.




Tenisači i tenisačice iz Rusije i Bjelorusije smiju nastupati na Australian Openu, iako su preporuke Međunarodnog olimpijskog odbora bile drugačije, a njihove zastave su čak zabranjene i na televiziji.

U prvim danima turnira u Melbourneu navijači su nosili i ruske zastave na tribine, no nakon prosvjeda Ukrajinaca, točnije ukrajinskog veleposlanika u Australiji, organizator je ipak zabranio isticanje zastava i drugih obilježja Rusije.




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.