Photo: Profimedia

POMOGAO I VATRENI: Inter slavio u velikom derbiju, rivali sve dalje od vrha

Autor: Ivor Krapac

Inter je u derbiju 18. kola talijanske Serie A kod kuće s 2:0 slavio protiv Juventusa. Utakmica u Milanu donijela je odluku u korist domaćina s po jednim golom u svakom poluvremenu.

Momčad Antonija Contea došla je u vodstvo zaslugom Artura Vidala (12′), a konačni rezultat postavio je Nicolo Barella (52′).

U pobjedi Intera svoju je ulogu imao i Marcelo Brozović, koji je odigrao svih 90 minuta u sredini terena. Ivan Perišić ostao je na klupi.

Inter je ovim uspjehom došao do poravnanja s gradskim suparnikom Milanom na vrhu ljestvice. I jedni i drugi sada imaju 40 bodova, no Milan je s utakmicom manje koju će u ponedjeljak u gostima odigrati protiv Cagliarija.

Juventus je sada sve dalje od vrha. Torinska momčad ima 33 boda, no Juve će utješiti što imaju susret manje od Intera i s mogućom pobjedom u tom zaostatku ipak bi ponovno bili u konkurenciji za jako visoki plasman.

Manchester City je u 19. kolu engleskog Premiershipa s jednim golom u prvom i još tri u drugom poluvremenu s 4:0 slavio protiv Crystal Palacea.

Strijelci za momčad Pepa Guardiole bili su Stones (26′, 68′), Gundogan (56′) i Sterling (88′).




Manchester City se uvjerljivom pobjedom popeo na drugo mjesto s dva boda zaostatka za gradskim rivalom Unitedom, od kojeg ima i utakmicu manje.

Večernja utakmica 20. kola francuske Ligue 1 donijela je iznenađenje u režiji Metza. Lyon je kod kuće doživio poraz od 1:0, a odluka je pala u 90. minuti kada je goste razveselio Aaron Iseka Leya.

Poslije Lyonovog poraza, sada su na vrhu ljestvice s po 42 boda izjednačeni Paris SG i Lille.




Momčad Lillea je ranije u nedjelju s domaćih 2:1 svladala Reims, a hrvatski reprezentativac Domagoj Bradarić odigrao je cijelu utakmicu za pobjednike.

Lyon je na trećem mjestu u Francuskoj s 40 osvojenih bodova u dosadašnjem tijeku sezone.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.