Photo: Ivo CagaljPIXSELL

POLOVIČAN USPJEH NAŠIH U REGIONALNOJ LIGI: Domaći poraz Splićana, Zadar pomeo Slovence

Autor: HINA/GIŠ

Nakon što je Cibona upisala poraz protiv Mege u druga naša dva predstavnika u ABA ligi imali su polovičan uspjeh.

Tako je u susretu 16. kola regionalne košarkaške lige Zadar je na gostovanju pobijedio Krku sa 81-63, dok su preostala dva hrvatska predstavnika upisala poraze. Splt je na Gripama izgubio od Cedevita Olimpije sa 81-98, dok je Mega bila bolja od Cibone sa 72-71.

Zadar je već u prvoj četvrtini stigao do velike prednosti (20-6), da bi u drugoj dionici imao i više od 20 koševa plusa (44-21). U nastavku susreta gosti su mirno zadržali prednost.

Zadar su do treće pobjede predvodili Chinanu Onuaku sa 21 košem i sedam skokova, Justin Carter sa 19, te Dominik Mavra sa 15 koševa uz šest asistencija. U domaćim redovima najefikasniji su bili Rok Stipčević sa 15 koševa i Jan Rebec sa 11 koševa.

Split je na svom parketu izgubio od Cedevita Olimpije sa 81-98. Split je pokušavao, borio se, ali nije išlo. Slovenski sastav je vodio od prve do zadnje minute i zasluženo je slavio.

Jarrod Jones je zabio 20 koševa, Mikael Hopkins prikupio je dva manje, a Edo Murić 15 koševa u gostujućim redovima. Kod “Žutih” Pavle Marčinković ubacio je pet trica (15 poena), Roko Ukić je dodao 12 koševa i šest asistencija, a Marin Marić 13 koševa i šest skokova.

Na ljestvici vodi Igokea sa 27 bodova koliko ima i Mega, dok je treći Mornar sa 26 bodova.




Split je osmi sa 21 bodom, Cibona se nalazi na 12. mjestu na ljestvici sa 16 bodova, dok je Zadar na 13. poziciji sa 15 bodova.

Autor:HINA/GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.