Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Policija izdala posebne upute za derbi: ‘Ovo je utakmica visokog rizika’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Od 18 sati na Poljudu čeka nas najveći derbi hrvatskog sporta. Hajduk i Dinamo odigrat će svoju drugu ligašku utakmicu ove sezone. U prvoj na Maksimiru Hajduk je slavio s 2:1 nakon preokreta.

Policija je utakmicu proglasila visokim rizikom te je MUP izdao posebne upute za derbi. Promet u Splitu će tako biti drugačiji, ali pute vrijede i za stadion.

“Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama  visokog rizika i  sukladno Zakonu o policijskim poslovima i  ovlastima (NN 76/09, 92/14, 70/19), Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11, 114/22) i Zakonu o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12, 114/22).”

Jasna pravila

Upute su dane i za gostujuće navijače: “Za gostujuće navijače predviđen je prihvat od strane policijskih službenika na izlazu s autoceste A1- naplatna postaja Dugopolje. Kod naplatne postaje Dugopolje provodit će se posebna regulacija prometa. Sve organizirane skupine navijača, koje budu putovale autobusima, biti će upućene izravno na stadion „Poljud“.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona „Poljud“ i natrag.”

Još su dodali: “Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona, pa savjetujemo da ukoliko na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, isto parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona.”

Cijelu objavu pročitajte OVDJE.
Pritisak je golem na Hajduk, nestalo je strpljenje, a Savez je jednim potezom dosta ‘zakuhao’
Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.