Screenshot: YouTube/HNK Hajduk

POJAVILE SE PORUKE U SPLITU: Napad na velikana Hajduka i Hrvatske, ima i uvreda

Autor: I.K.

Hajduk je na oproštaju od 2021. godine pogođen odlukom o jednoj utakmici zabrane igranja pred navijačima u hrvatskom prvenstvu, uz novčanu kaznu od 70 tisuća kuna. Takvu odluku objavio je disciplinski sudac Alan Klakočer, a donesena je zbog ponašanja navijača dok su splitski Bijeli na Poljudu nedavno igrali protiv Osijeka, u susretu bez golova u posljednjem kolu 1. HNL prije zimske stanke.

Po objašnjenju disciplinskog suca, Hajduk je kaznu zaslužio jer se prekršaj ponovio, a nakon što je određeno zatvaranje tribina na jednu prvenstvenu utakmicu, stigla je i nova reakcija iz Splita.

Nju je približio Dalmatinski portal, objavljujući da su se po gradu pojavile poruke čija je meta Stipe Pletikosa, nekadašnji golman Hajduka i ‘jedinica’ Vatrenih sa 114 nastupa na golu hrvatske reprezentacije.

Grafiti napadaju Pletikosu

Kako donosi Dalmatinski portal, na jednom grafitu piše ‘Stipe Pletikosa, smeće lopovsko’, uz prekriženi natpis ‘HNS’ pokraj toga.

Tu je bila i još jedna poruka u kojoj se spominje nekadašnji veliki golman. ‘Ekipni igrač iz HNS ekipe, Pletikosa Stipe!’, piše na tom grafitu, s prekriženim HNS-om i na tom mjestu. ‘Pletikosa Stipe, novi golman HNS ekipe’, govori još jedna slična poruka na grafitu na drugom mjestu, a ondje stoji i poveznica s vrhom HNS-a, s predsjednikom Marijanom Kustićem, te s disciplinskim sucem Klakočerom. ‘Dok Klakočer igra, Kustića nije briga’, piše.

Odnedavno na novoj dužnosti

Pletikosa se u ovoj priči našao na meti poruka jer je odnedavno s novim poslom u Hrvatskom nogometnom savezu. Ovog ljeta preuzeo je dužnost tehničkog direktora dvije reprezentacije, one najjače i one u uzrastu do 21 godine.

Hajduku objavljena kazna pada osobito teško jer bi se prazne tribine trebale dogoditi u prvoj domaćoj utakmici u nastavku prvenstva, 13. veljače protiv Slaven Belupa, baš na datum kada će se slaviti 111. rođendan kluba.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.