Profimedia

POGLEDAJTE POSEBNU VETTELOVU KACIGU! Na nju je stavljen posebni omaž za Michaela Schumachera

Autor: Gordan Šojat

Sedmostruki prvak Formule 1 Michael Schumacher zauzima posebno mjesto u srcima navijača i kolega vozača a posebno njegovog sunarodnjaka Sebastiana Vettela. Četverostruki prvak odao je počast najtrofejnijem trkaču Ferrarija novom kacigom za 2020. godinu. Na kacigi Velika nagrada Eifela može se primjetiti više od nekoliko elemenata iz dizajna sa Schumacherove kacige.

Kaciga, koju će nositi na Nurburgringu obojana je u svijetlo bijelu boju, a na njoj se nalazi njemačka zastava koju Vettel nosi gotovo svaki Grand Prix vikend, ali gdje je omaž za Schumachera?

Photo: jmd.de

‘Ne izgleda baš drugačije, ali zapravo jest”, objasnio je Vettel, ‘ispod imamo Michaelov dizajn, njegov originalni dizajn iz 2006. godine, kao neku vrstu 3D ispisa koji je teško vidjeti izdaleka, ali kada pogledate iz blizine možete vidjeti više.’

Kacigu je dizajnirao Jens Munser, a izbliza možete vidjeti nevjerojatne detalje za koje se Vettel odlučio.

 

‘Dakle, možete vidjeti Michaelove zvijezde, kineskog zmaja i znakove sa strane te očito Michaelov logotip ‘MS’. To je samo mali znak pažnje. Očito nam svima nedostaje i zbog toga su utrke u Njemačkoj uvijek posebne. Mislim na njega i na njegovu posljednju utrku ovdje kad je pobijedio, 2006. “, nastavio je Vettel.

“To je posljednji put da je pobijedio na njemačkom tlu, pa vjerujem kako je ovo lijepa gesta i radujem se što ću ovaj vikend nositi kacigu”, rekao je Vettel.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.