Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

POČELO SVJETSKO PRVENSTVO: Egipat odnio pobjedu na otvaranju svjetskog prvenstva

Autor: HINA/GIŠ

Utakmicom 1. kola u skupini G, u kojoj je domaća reprezentacija svladala izabranu vrstu Čilea35-29 (18-11), u srijedu je u egipatskom glavnom gradu Kairu započelo 27. svjetsko prvenstvo rukometaša, prvo u povijesti na kojem će sudjelovati 32 momčadi.

Uz Egipat i Čile u skupini G će igati još i Švedska te Sjeverna Makedonija, koja je mjesto na SP-u dobila tek dva dana uoči početka, kad je od nastupa odustala reprezentacija Češke.

Na prvenstvu sudjeluje i reprezentacija Hrvatske, koja će prvu utakmicu u skupini C igrati u petak (18 sati), a suparnik izabranicima Line Červara bit će najbolji japanski rukometaši. Dva dana poslije, u nedjelju, Hrvatska će igrati protiv Angole (18 sati), a u utorak će hrvatska izabrana vrsta prvu fazu natjecanja zaključiti dvobojem s Katarom.

Sve utakmice prvog kruga Hrvatska će igrati u Aleksandriji, u dvorani Borg Al Arab. Svjetsko prvenstvo će biti odigrano bez nazočnosti gledatelja na tribinama, u skladu s protuepidemijskim mjerama.

Autor:HINA/GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.