Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

PETRA MARTIĆ RADI ČUDA I NE MISLI STATI: Pa, ona na Wimbledonu ne može izgubiti set

Autor: Andrija Kačić Karlin

Vijest je savršena, kao i svaka koja je senzcionalna glede naših sportaša. Naša tenisačica Petra Martić plasirala se u osminu finala Wimbledona nakon 6-2, 7-6(5) pobjede protiv osme nositeljice, Amerikanke Jessice Pegule, u trećem kolu. U sjajnoj partiji Petra Martić koja je 80. na WTA listi dobila je već treći meč na ovogodišnjem Wimbledonu bez izgubljenog seta.

Martić je po treći put dogurala do drugog tjedna Wimbledona u karijeri. Osminu finala je igrala 2017. i 2019. godine.

Stabilna i čvrsta Petra Martić je meč usmjerila prema svojoj pobjedi. S lakoćom dobila prvi seta sa 6-2, dok je u drugom, uz break prednosti, povela 3-1. No, morala je nešto u meču odigrati i Pegula, inače deveta igračica na svijetu te je od polovice drugog seta trajala vrlo kvalitetna i izjednačena borba. Pegula je vratila break zaostatka te je kod vodstva 5-4 na servis hrvatske tenisačice imala jednu set loptu.

Martić među 16

Martić se izvukla iz tih problema te je dogurala do tie-breaka u kojem je povela 5-2. Američka tenisačica skupila je snaga te je izjednačila na 5-5, ali je potom Martić dobrim drugim servisom došla do 6-5, dok je Pegula na meč loptu pogriješila na mreži za slavlje hrvatske tenisačice.

U osmini finala Martić će igrati protiv Kazahstanke Elene Ribakine, 17. nositeljice, koja je u trećem kolu slavila protiv Kineskinje Qinwen Zheng sa 7-6(4), 7-5.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.