Screenshot: Twitter/Slavia Prag

PAO U RASISTIČKOM SKANDALU: Prijeti mu zatvor, a sada neće moći igrati protiv Hrvatske!

Autor: I.K.

Ondrej Kudela, 34-godišnji stoper Slavije Prag i češke reprezentacije, neće moći igrati u dresu Češke na dolazećem Europskom prvenstvu, na kojem će njegovoj nacionalnoj momčadi jedan od protivnika u prvom krugu biti Hrvatska.

Kudela nastavlja suspenziju dugu čak 10 utakmica zbog rasističkog ispada u kojem je tijekom klupske sezone uvrijedio Glena Kamaru u susretu Slavije i Kamarinog Rangersa u Europskoj ligi.

UEFA je istražila ovaj slučaj i ‘odrezala’ je iskusnom češkom igraču dugu suspenziju. U odluci objavljenog nedugo uoči Eura, ta suspenzija ostaje na snazi.

Izbornik mu se nadao do kraja

Jaroslav Šilhavy, izbornik češke reprezentacije, nadao se da bi Uefina konačna odluka o suspenziji za Kudelu mogla biti blaža i da bi ipak mogao biti raspoloživ za Euro. No, izbornikova želja nije se ostvarila.

Češka će, tako, 18. lipnja protiv Hrvatske na Hampden Parku u Glasgowu biti bez iskusnog obrambenog aduta.

Pričalo se da će iza rešetaka

Nakon incidenta u utakmici Slavije i Rangersa, ovim slučajem nije se bavila jedino UEFA. Svoju riječ imali su i škotski istražitelji, a tada se doznalo da mu prijeti zatvorska kazna koja može trajati pola godine.

Ovaj slučaj još nije završen pa Kudela i dalje ne zna što ga točno čeka.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.