Foto: Tom Dubravec/CROPIX

PAO REKORD U ENGLESKOM NOGOMETU: Za Portugalca čak 120 milijuna eura, a naš znanac osvanuo u PSG-u

Autor: Andrija Kačić Karlin

Ludi sati prijelaznog roka u Europi su završili. Jedan od realiziranih transfera vrijedio čak 120 milijuna eura, što je rekord u engleskom nogometu. Naime, Chelsea i portugalska Benfica dogovorili su u zadnjim trenucima prijelaznog roka transfer mladog argentinskog veznog igrača Enza Fernandeza, objavio je najpoznatiji stručnjak za transfere Fabrizio Romano na društvenim mrežama.

Fernandez je odradio liječnički pregled u Lisabonu dok su klubovi potpisivali i predavali ugovore. Pottpisat će ugovor do ljeta 2031. godine.

Nadalje, vodeći sastav engleskog nogometnog prvenstva Arsenal posljednjeg je dana zimskog prijelaznog roka ojačao svije redove talijanskim reprezentativnim veznjakom Jorginhom (31), dosadašnjim članom gradskog rivala Chelseaja.

Jorginho, koji je u Chelseaju proveo posljednje četiri i pol sezone te bio članom momčadi koja je 2021. godine osvojila Ligu prvaka, a s Italijom je te iste godine osvojio i naslov europskog prvaka, potpisao je s “topnicima” ugovor na jednu i pol sezonu. Vrijednost transfera procjenjuje se na 12 milijuna funti.

Još nešto iznenađujuće. Nama dobro znan Hakim Ziyech, 29-godišnji marokanski nogometaš kojeg je Chelsea 2020. godine platio Ajaxu 40 milijuna eura prešao je u PSG. Ziyech, čija je vrijednost procijenjena na 20 milijuna eura, za Chelsea je odigrao 98 utakmica i zabio 14 golova uz 11 asistencija. PSG ga je doveo na posudbu do kraja sezone bez mogućnosti otkupa ugovora.

 

 




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.