fbpx
Foto: Damir Krajac/CROPIX

PALE PRVE ‘ŽRTVE’ RATA ZA DINAMO! Izvršni odbor smijenio četvoricu ‘mamićevaca’

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Današnja sjednica Izvršnog odbora Dinama donijela je tri smjene članova Nadzornog odbora i time su oni postali prve ‘žrtve’ rata za Dinamo.

Kako se doznaje, smijenjeni su predsjednik Nadzornog odbora Miroslava Rožić te članovi Nikola Polak i Andrej Meniga, uz njih smijenjen je i član Izvršnog odbora kluba Damir Zorić te su svi izbačeni iz članstva kluba.

Kako su sva spomenuta četvorica u klubu bili na strani Zdravka Mamića, ovime je njegova struja dobila značajan udarac u njihovim nastojanjima preuzimanja upravljanja klubom.


Kako su glasali

Odluka je donesena nakon što je inspekcija Gradskog ureda za opću upravu i imovinsko-pravne odnose presudio da Skupština kluba po statutu nije mogla smijeniti člana Uprave Krešimira Antolića i time su prema mišljenju većine članova IO nanijeli štetu Dinamu.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Za isključenje je glasovalo sedam članova IO i to predsjednik Mirko Barišić te članovi Ivica Cvitković, Većeslav Bergman, Nikola Hanžel, Ognjen Naglić, Ante Todorić i Vladimir Gašparović. Suzdržani su bili Adolf Kožul i Heinz Truskaller, dok je protiv bio Ivo Šušak. Na sastanku se nisu pojavili Marijan Primorac i Duško Ljuština, a Damir Zorić zbog sukoba interesa nije glasovao.

Isključeni se prema statutu mogu žaliti Nadzornom odboru, ali isti više ne postoji tako da im ostaje mogućnost žalbe redovnom sudu.

Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.