Foto: Profimedia

PAD KLUBA IZ GRADA SVJETLA! Mutni poslovi iza glamura…

Autor: Gordan Šojat

PSG, iako se kupa u petro dolarima nikako da se odmakne od afera koje potresaju nogomet.

Disciplinska komisija još nije ni odredila sve kazne akterima zadnje tuče na Parku prinčeva, a sada predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi se suočava s mogućom zatvorskom kaznom zbog koruptivnih radnji.

Naime, Švicarsko tužiteljstvo u Bellinzoni zatražilo je 24 mjeseca zatvorske kazne za predsjednika PSG-a Nassera Al-Khelaifija i tri godine zatvorske kazne za bivšeg glavnog tajnika Fife Jeromea Valckea.  Njima dvojici se sudi zbog koruptivnih radnji pri dodjeljivanju TV prava za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Khelaifi je i predsjednik beIn Sportsa, televizijske grupacije koja je otkupljivala TV prava za Svjetsko prvenstvo, pa uistinu nije teško zbrojati dva i dva..

Ovo je prva zatvorska kazna koju su zatražila europska tužiteljstva u aferama koje su u godinama iza nas potresala svjetski nogomet.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.