OVO UOPĆE NIJE NAJGORE: Uskoro su olimpijske kvalifikacije, momčad je ponižena, trenera nema, igrači su potrošeni!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Kada misliš da ne može gore – dogodi se najgore. A najgore nije to što se hrvatskim rukometašima dogodio debakl. Što je i pravo ime nastupa na svjetskoj smotri u Egiptu.

Najgore bi moglo tek slijediti.

Igrači su nam poniženi, izbornik je dao ostavku, a za mjesec i pol dana u Francuskoj Hrvatska, ova malodušna, nespretna i jalova kakva je bila u Egiptu, trebala bi proći kroz sito kvalifikacija za Olimpijske igre i izvaditi vizu za Tokio.

Priznajmo, nismo dosad razmišljali o tome, ali šanse su nam minimalne. Postoji li čovjek ili čarobni štapić koji može probuditi ovu momčad? Neodlazak na Olimpijske igre mogao bi biti završni udarac našem reprezentativnom rukometu.

A kvalifikacije su nikad teže, zahtjevnije, a Hrvatska nikad slabija. Hrvatska će igrati u skupini s Francuskom (aktualni svjetski viceprvak), Portugalom (najugodnije iznenađenje lanjskog Eura na kojem je zauzeo šesto mjesto) te afrički predstavnik Tunis (viceprvak Afričkog prvenstva)! I da stvar bude još i gora, igra se u – Francuskoj!

Dvije prvoplasirane momčadi idu na Igre. Može li to biti Hrvatska?

Budimo realni i recimo da nas mora biti strah. Osjeća se taj strah sada I u Hrvatskom rukometnom savezu koji pod hitno mora izmisliti šok terapiju s kojom bi oživio momčad I postavio je u konkurentsku razinu teškim suparnicima na kvalifikacijama.




A Hrvatska je tamo posvemašnji autsajder. Umorna, ponižena i bez dugoročne strategije, s ostarjelom momčadi i s mladim snagama koje još nemaju pravog iskustva jer su na velikim natjecanjima ti igrači zanemarivani – vjerojatno je i atmosfera u svlačionici narušena.

Vremena za odabir novog trenera nema. On je morao biti određen još jučer.

Kakva nam teška rukometna vremena slijede. Nevjerojatno, još prekjučer smo mislili da smo europski i svjetski vrh…




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.