OVO NISU ISTINE: Đoković kopija svog crnogorskog pretka, junaka Balkanskih ratova!

Autor: Dnevno

Najbolji tenisač današnjice Srbin Novak Đoković, rezultatima na sportskim terenima osigurao je da mu ime i prezime povijest ne zaboravi.

Novak međutim nije prvi koji se zvao “Novak Đoković”, nego njegov pradjed! Đokovići su podrijetlom s Čeva na Cetinju u Crnoj Gori, odakle je Đoko Damjanović, rodonačelnik loze Đokovića, prešao u Nikšić.

NOVAK ĐOKOVIĆ NE SMIJE U CRNU GORU! Otpada i turnir na koji su trebali Čilić i Čorić

Prvi Novak Đoković je zapravo unuk djeda Đoka, a 1905. godine se iz Jasenovog polja otisnuo u Chichago. Dva puta se vraćao u domovinu da bi sudjelovao u Balkanskim ratovima, a kasnije bio jedan od vojnika koji su sudjelovali u probijanju Solunske fronte u Prvom svjetskom ratu. Nakon završetka on ostaje u Jasenovom polju gdje je radio kao porotnik.

Zanimljiva je ogromna sličnost između dva Đokovića o čemu svjedoči i fotografija iz arhive.

O prvom Novaku Đokoviću govorio je djed Radonja (85), sin Novaka. On nije siguran je li Novak dobio ime po njegovom ocu:

“Ima logike. Novakov pradjed i djed, Neđeljko i Vladimir, mnogo su voljeli mog oca. On je bio jedan od najuglednijih Đokovića, veliki ratnik i dobar čovjek. Bio je zapažen i po poštenju i po ugledu i po imenu”, rekao je Radonja.

Unatoč svemu Đoković neće moći nastupiti na Adria Touru koji se trebao održati i u Crnoj Gori. Razlog je objektivan, Crna Gora je zatvorila svoje granice nekim državama usljed preventivnih mjera poduzetih zbog pandemije koronavirusa, a među tim zemljama na nesreću Novaka Đokovića i Adria Tour, nalazi se i Srbija.

VELIKA PREPREKA ADRIA TOURU: Nakon Crne Gore Đoković ne smije ni u Hrvatsku?

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.