Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

OVO NISMO OČEKIVALI: Cvitanović ponizio Dinamovog kiksera! Ovakvo nešto još nitko nije izgovorio!

Autor: N.M.

U emisiji Stadion analiziralo se 5. kolo HNL-a igrano protekloga vikenda. Stručni komentator i jedan of najvećih strijelaca u povijesti naše lige Igor Cvitanović posebno je analizirao igru svog kluba Dinama koji je kiksao protiv Slaven Belupa odigravši 3:3. Posebno je iskoristio priliku da iskritizira Dinamovog stopera sklonog kiksevima Theophilea koji je ponovno bio u svom najgorem izdanju. Cvitanović je bio jako žeštok u sovjoj kritici i opažanju.

‘Kad djecu učiš nekim stvarima u nogometu i kad izađeš s malog na veliki teren, prvo ih učiš da nema poprečnih lopti u zadnjoj liniji. Theophile je dvaput imao takvu loptu protiv Belupa. Ima li takav zaostatak inače ili mu je samo sad došao klik, ne znam. Ali to nije normalno. Dinamo sebi sam stvara probleme koje protivnik koristi’ – kaže Cvitanović.

Dosta posla imao i šibenski glavni sudac Dario Kulušić kojemu je dugo trebalo za provjeru najstrože kaszne za Slaven Belupo u prvom dijelu, ali i za potencijalni za Dinamo u nastavku. Oba puta, prosudio je prema Mariju Strahonji ispravno i točno.

‘Penal za Slaven je trebao biti, ali nije trebalo doći do tihe provjere. Kako ćete vjerovati sucu kad svaku utakmicu morate provjeriti preko snimke. Penala za Dinamo nije bilo kod saplitanja Majera, ali sudac je to svejedno išao provjeravati. Ako je i bilo kontakta, bilo je izvan šesnaesterca. VAR suci nisu trebali zvati glavnoga da gleda tu situaciju, nije bilo jasne i očigledne pogreške’ – kaže Strahonja koji i nije najzadovljniji kako sudci koriste VAR i procjenjuju svoje donesene odluke.

Autor:N.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.