Foto: Milan Sabic/PIXSELL

OVO JE BILA HAJDUKOVA UTAKMICA SEZONE: Pljuska govori sve o ‘snazi’ momčadi i brbljavom treneru

Autor: Andrija Kačić Karlin

Realnost u kojoj je zapeo Hajduk  je po navijače ovog kluba užasavajuća. Nada da će se Hajduk barem malo oporaviti s konkurentnošću u Kupu,  s obzirom na to da je u prvenstvu izgubio i zamah i  prva tri mjesta, rasplinula se i to eksplozivno.

Hajduk je u Velikoj Gorici dobio pljusku od koje se teško može oporaviti, a usporedo s tom pljuskom  postavit će se i pitanje stručnosti relativno novog trenera, Paola Tramezzanija.

Konačnih 3:0 za Goricu, a za  Hajduk je to bila utakmica sezone, rječito govori  da se Hajduk baš i nije pomaknuo sa staza neuspjeha u kojima godinama vrluda. I sva bogata priča trenera Tramezzanija pala je u vodu, njegove riječi o radu, spremnosti momčadi i pomacima su čiste floskule, koje zaista nemaju pokrića.

Da, za Hajduk je to bila utakmica sezone u kojoj je podbacio, poginuvši bez ispaljenog metka.  Ovakav Hajduk izaziva bijes kod svojih navijača i za vjerovati je da će ovaj potres uzrokovati nove potrese u klubu.

No, od jedne činjenice se ne može pobjeći. Ni slučajno. Igrački kadar kojeg ima Hajduk nije dostatan da bi se vodila bitnija riječ niti u prvenstvu, a niti u Kupu. Jest, Hajduk je osnažen dolaskom Marka Livaje i vratara Lovre Kalinića, ali njih dvojica unatoč pokojem bljesku nisu popravili krvnu sliku momčadi na način da ima kontinuitet, moć i perspektivu.

Samoreklama trenera Tramezzanija koji možda ima najbolju volju, ali s ovim igračkim kadrom ne uspijeva mnogo, počinje biti iritantna.  Ali, za takvu svoju sliku u javnosti  možda i nije toliki krivac.

Igrački kadar je jalov i utakmica i krah u Velikoj Gorici to su potvrdili na surov način.




Ponavljamo, ovo je bila Hajdukova utakmica sezone.  A momčad je bila toliko impresionirana i slaba da se Gorica praktički prošetala do polufinala kupa.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.