fbpx
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

OTKRIVENO GDJE JE CICO ŽIVIO ZADNJA TRI MJESECA: Brat opisao kako je proveo posljednje dane

Autor: GIŠ

Prerani odlazak Cice Kranjčara potresao je sve njegove prijatelje i znalce, koji o Cici nemaju samo ono kurtoazno “o mrtvima sve najbolje”, već se svi slažu kako je bio pravi dečko i prijatelj.

Manje je poznato kako Cico je imao starijeg brata s kojim je proveo zadnje mjesece svog života, mada se nisu često družili kroz posljednjih 30-ak godina, pošto je brat Damir Kranjčar na svom životnom puto otišao u Nizozemsku, a poslije se kao invalid bez jedne noge skrasio u Posedarju u obiteljskoj kući svojih roditelja u Ulici Brune Bušića, gdje je zadnjih mjeseci boravio i Cico Kranjčar.

Kako donosi Večernji list, Damir Kranjčar se iznenadio dolaskom svog brata u Posedarje:

“Budući da sam trideset godina živio u Nizozemskoj, i da smo se u tom razdoblju rijetko viđali, Zlatko je imao potrebu biti ovdje. Bio je tu za svoj rođendan u studenome, to mu se svidjelo, i odlučio je ponovno doći. I nije se dao odavde, uživao je, bio mu je ovo odmor za dušu. I sve je bilo u početku O.K., sve normalno. Popila se čaša-dvije vina ili gemišta dnevno, to je bio “normativ”,kaže Damir, a njegov susjed Tome dodaje: “Ja sam mu svake večeri kuhao čaj. Bio je dobroga raspoloženja i zdravlja, ništa nije upućivalo na to da bi mu se zdravlje moglo pogoršati. A onda se jednoga dana nešto dogodilo”, govori o začetku problema za Cicu njegov stariji brat:

“Cici su jednom zgodom zaklecala koljena, nakratko je izgubio ravnotežu, odjednom više nije mogao stati na jednu nogu. Počela mu je naticati. Cico je jednom imao prijelom lijeve noge, i na tu nogu bio je slabiji, pa na nju nije mogao stati. Međutim, kako mu je taj dan odjednom bilo loše, tako je brzo i došao k sebi”, govori Damir Kranjčar i nastavlja:
“No, sve se još jednom ponovilo početkom veljače. Tada je izgubio svijest i srušio se u kući. Baš je Niko tada bio tu da bi ga odvezao u Zagreb, a umjesto toga Cico je kolima hitne pomoći bio prebačen u zadarsku bolnicu. Vrijednosti krvnog tlaka su mu se potpuno preokrenule, šećer mu je bio 11,9”, priča Damir i nastavlja: “Dok je boravio u bolnici, Zlatko se počeo polako oporavljati. Bio je u dobrom stanju, čuli smo se svaki dan nekoliko puta.”

“Ako izdrži prva tri dana, ima šanse da se oporavi”,r ekao mu je tada Dr. Nakić a Damir nastavlja:

“I tako je i bilo, Cico se polako počeo oporavljati. Nakon tri tjedna došao je Niko i odvezao ga u Zagreb, budući da tamo u Merkuru ima liječnik specijalist za transplantaciju jetre.”
Damir još ne može vjerovati kako se sve brzo dogodilo:

“Kako mu se tako naglo pogoršalo? Navodno je pokupio nekakvu bakteriju, no nije imao nikakve rane… Kako sad to? I ne znam kako bih vam opisao svoje stanje kada me Niko nazvao. On me inače rijetko zove, a čim sam vidio njegov broj, znao sam da nešto nije u redu. A kad sam čuo… nisam to mogao vjerovati! “

Ipak primijetio je nešto i u zadnjem razgovoru s Cicom:

“Da, bilo je sve O.K., ali osjetio sam mu u glasu da nema energije, da je preumoran.”
Damir se prisjetio druženja s Cicom zadnjih mjeseci sa sjetom:

“Dok je Cico bio tu, malo smo se zekali. Kazao sam mu: ‘Ja ću prije tebe otići, bolje da ti meni ideš na sprovod, nego ja tebi’. Na to mi je kazao: ‘Budalo jedna, ti buš mene nadživil, takvi ljudi kao ti, to su biljke koje ne venu!”

O Cici kao i svi njegovi bližnji ima odlično mišljenje i njegov brat Damir:

“Ma super, odličan! Cico je imao onaj provokativni, zajebantski karakter, ali je kao dečko bio prva liga, za mene neponovljivi genijalac. Dok sam živio u Zagrebu, nema utakmice na kojoj nisam bio”, rekao je Damir Kranjčar.

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.