Photo: Igor Kralj/PIXSELL

OTKRIVAMO PRAVU ISTINU! Tko se to zapravo želi riješiti Mamića i očistiti HNS? Predsjednica ili?

Autor: Andrija Kačić Karlin

Hrvatski nogometni savez teško će opstati u sadašnjem sazivu, nakon uspjeha, veličanstvenoga, reprezentacije, pozornost javnosti i politike kao nikad prije usmjereno je prema vodstvu našg nogometa. A kad se politika uistinu zainteresira za nešto, a da bi se dopala javnosti, onda su promjene ne samo lako moguće, već i imperativne.

U sadašnjem času Savez na životu održava samo momčad i izbornik Zlatko Dalić, na marginama je i predsjednik Davor Šuker i članovi Izvršnog odbora koji optužuju jedan drugoga tko je radio na Dalićevoj smjeni. Njima uopće nije neugodno što su igrači žestoko inzistirali da se ne vrate s njima u Hrvatsku u istom zrakoplovu.

Dok “upućeni” novinari tvrde da je za čistku u Savezu sama predsjednika Kolinda Grabar-Kitrović, sve kako bi se oslobodila utega zbog druženja sa sivom eminencijom hrvatskog nogometa, Zdravkom Mamićem, istina je ipak nešto drugačija. Pravosudni epilog s nepravomoćnim Mamićevom padom ipak je koristio predsjednici, ona više nema potrebu pošto-poto dokazivati svoje relacije s Mamićem, vrijeme guta ta sjećanja.

U trenucima kada bi se svi ukrcvali na pobjednički vlak s reprezentativcima, jer kako drugačije zvati ideju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, pa i premijera Plenkovića, o hitnoj gradnji nacionalnog stadiona u Zagrebu, postojeća garnitura u HNS-u si je umislila da su to signali podrške. No, tko je vjerovao politici u nas nikad nije daleko stigao. Zato ne treba čuditi što nema unisaone podrške gradnji nacionalnog stadiona u Zagrebu, u zemlji gdje pola škola i vrtića nema dostojan plafon i krov.

Prije će biti da politika u takvim istupima želi kroz reprezentativne uspjehe dobiti koji politički bodić. S druge strane pravi politički bodovi se dobivaju ako se stvari čine kako narod želi i misli. A na brojnim dočecima u Hrvatskoj, pa i u Livnu u Bosni i Hercegovini vidjelo se da narod ne šljivi ni ovakvu politiku ni ovakav Savez. Ta, nitko nije spomenuo na svim dočecima niti jednog političara, kamoli djelatnika HNS-a. Poruka je to ljudi da sve paktove što sklopi visoka politika s djeltnicima HNS-a njemu ne vrijede pažnje.

Gledajmo to i ovako, na dočeku u Livnu kod Zlatka Dalića bio je samo jedan gost. Koji je dočekan poput sveca. Da, legendarni trener Ćiro Blažević kod kojeg je mladi Zlatko Dalić šegrtovao kao trener izazvao je takve salve odušvljenja da mu je trebalo nekoliko sati iza ponoći da uopće napusti Livno.

Od prvog dana Ćiro Blažević ozbiljan je i konstruktivan kritičar rada cijelog Saveza, biranja izbornika, Mamićevih vratolomija, pa njegov dolazak u Livno baš kod Dalića valja gledati u tom smjeru.




Ako ćemo pravo, svojim radom, uspjehom i ponašanjem u ovih godinu dana Zlatko Dalić nam je pokazao što sve nije valjalo u HNS-u i zašto reprezentcija kojoj je HNS samo servis nije postizala ozbojne rezultate.

Narod se na ovim dočecima dočecima odlučio za koju je stranu, sad je na politici, visokoj, da se odluči. Za ili protiv naroda!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.