Foto: AP/Gabriele Facciotti Guliverimage

ZUBČIĆ ZNAČAJNO NAPREDOVAO, SKOČIO I DRUGI HRVAT: Broje se novi bodovi u Njemačkoj

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Na dan kada je na Sljemenu održana prva od dvije utrke ovogodišnje Snježne kraljice, skijaši su bili u akciji u Garmisch-Partenkirchenu, u Njemačkoj, a ondje je plasmanom među 15 najboljih dobar rezultat ostvario Filip Zubčić, vodeći hrvatski adut u Svjetskom kupu.

Zubčić se istaknuo osvajanjem 15. mjesta u slalomskoj utrci. Svoj plasman ostvario je skokom u poretku u drugoj vožnji nakon što je na kraju prve bio na 27. poziciji.

Do bodova je došao i Samuel Kolega. Završio je utrku na 18. mjestu, popravivši svoj plasman za sedam pozicija u odnosu na prvu vožnju.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 𝙁𝙞𝙡𝙞𝙥 𝙕𝙪𝙗𝙘𝙞𝙘 (@filipzubcic10)




Na vrhu poretka, svima je odmaknuo Norvežanin Henrik Kristoffersen koji je uvjerljivo došao do pobjede.

Norveški skijaš imao je sekundu i 22 stotinki bolje vrijeme od drugoplasiranog Austrijanca Manuela Fellera. Na trećem mjestu bio je Francuz Clement Noel, sa sekundom i 46 stotinki zaostatka za Kristoffersenom.




Zubčić je imao dvije sekunde i 30 stotinki zaostatka za pobjednikom utrke. Kolegin zaostatak bio je na 2.42 sekundi.

U prvoj vožnji u Garmischu nastupili su i Matej Vidović te Istok Rodeš. Vidović nije izborio drugu vožnju, a Rodeš je ostao bez plasmana, nije završio utrku.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.