Ronald Gorsic / CROPIX

ZUBČIĆ SOLIDAN U KOMBINACIJI: Alexis Pinturault bez premca

Autor: Andrija Kačić Karlin

Francuski skijaš Alexis Pinturault u nedjelju je slavio u kombinaciji za Svjetski kup u austrijskom Hinterstoderu, zahvaljujući odličnim nastupima u obje discipline, prvo u superveleslalomu, a potom i u slalomu.

Švicarac Mauro Caviezel, koji je bio vodeći nakon superveleslaloma, osvojio je drugo mjesto (+0,99), dok je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde završio na trećoj poziciji (+1,25).

Hrvatski skijaš Filip Zubčić je nakon superveleslaloma bio 26., ali je slalomskom vožnjom znatno popravio plasman i na kraju je završio na 15. mjestu (+3,59).

Aleksander Aamodt Kilde ostao je vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 1.082 boda. Pinturault se probio na drugo mjesto sa 1.048 bodova, a Norvežanin Henrik Kristoffersen je treći sa 981 bodom. Filip Zubčić je na 17. mjestu sa 395 bodova.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.