Izvor: Screenshot/YouTube

ZLOSTAVLJAO I UZNEMIRAVAO SPORTAŠICE PA ZAVRŠIO DOŽIVOTNO U ZATVORU! Savez ispašta, moraju isplatiti enormne cifre!

Autor: F.F

Doktor Larry Nassar bio je dugogodišnji liječnik američke gimnastičke reprezentacije, a na kraju se ispostavilo da je liječnik seksualni predator koji je imao preko stotinu žrtava. Sada je završio u zatvoru – doživotno.

Veliki skandal zatresao je SAD kada su isplivale sve optužbe na račun liječnika koji je nekoliko desetljeća radio za Američki gimnastičarski savez. Iako je Nassar već u zatvoru, žrtve seksualnog uznemiravanja i silovanja tužile su nacionalnu organizaciju te je Američki gimnastičarski savez pristao isplatiti 400 milijuna dolara žrtvama!

Većina žrtava nije pristalo na nagodbu, a odbili su i prvu ponudu od 215 milijuna dolara. Žrtve su nezadovoljne radom gimnastičkog saveza, Olimpijskog i Paraolmpijskog odbora, ali FBI-a te smatraju da je istraga bila loše i sporo vođena.

Sveučilište prolazilo istu kalvariju

Prije tri godine isti skandal prolazilo je i Sveučilište Michigan koje je žrtvama istog seksualnog predatora isplatila 500 milijuna dolara. Tada se ispostavilo da je spolno uznemiravao čak 322 žrtve!


U novim nagodbama ta se brojka popela na 505 žrtava, a većina njih je pristala na isplatu novčane odštete, dok će nekolicina nastaviti sa sudbenim sporom.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.