Zbog udaranja suca Dragoviću doživotna zabrana

Autor: Goran Roknić

Djelatniku RK Metković ovo nije prvi put da je fizički nasrnuo na suca utakmice, a već je ranije dobio doživotnu zabranu bavljenja rukometom.

Zdenko Dragović, jedna od najkontroverznijih osoba hrvatskog rukometa, jučer je dobio doživotnu zabranu bavljenja rukometom. Kaznu mu je izrekao povjerenik za natjecanja Premijer lige Mihovil Varga, zato što je već drugi put u deset godina fizički nasrnuo na suca utakmice. Dragoviću, naime, ovo nije prvi takav eksces, a već je jednom dobio doživotnu ‘robiju’, ali je kasnije amnestiran. Ovoga puta kap je prelila čašu.

Kažnjen i Metković

Na utakmici njegovog Metkovića i Siscije, Dragović je, pri rezultatu +3 za goste, ustao s klupe i fizički napao suca Ivana Klapeža.

– Nakon primljenih svih izvješća sa sporne prekinute utakmice 25. kola Metković – Siscia, dakle oba suca, delegata, Policijske postaje Metković te Zdenka Dragovića, nedvojbeno sam utvrdio da je Zdenko Dragović fizički nasrnuo na jednog od sudaca utakmice Ivana Klapeža, a radi neslaganja sa sudačkom odlukom. Zbog tog čina, a temeljem Propozicija o natjecanju donio sam odluku o izbacivanju g. Dragovića iz rukometa – stoji u priopćenju Mihovila Varge.

Uz izrečenu kaznu Dragoviću, kažnjen je i rukometni klub Metković s četiri tisuće kuna, a utakmica je registrirana rezultatom 0:10 za goste iz Siska. Metkoviću je također oduzet i jedan bod na tablici. Riječ je, naravno, o prvostupanjskoj odluci na koju se strane uključene u spor mogu žaliti u roku od osam dana.

Autor:Goran Roknić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.