Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

OVO JE PRAVA ISTINA O NJEGOVOM NEODLASKU NA EURO: ‘Izvrnuli su moje riječi, to nije što želim’

Autor: I.K.

Hrvatska će sutra u 15:30 sati protiv Crne Gore u Budimpešti nastaviti svoj put na Europskom prvenstvu za rukometaše kojem su domaćini Mađarska i Slovačka. Pred izabranicima Hrvoja Horvata je prva utakmica u drugom krugu, u koji su hrvatski rukometaši ušli bez bodova, a s obzirom na to, protiv Crnogoraca nema puno opcija. Traži se pobjeda.

Hrvatski reprezentativci dočekat će utakmicu pogođeni izostancima zbog koronavirusa i drugih ozljeda, a s obzirom na to, uoči drugog kruga počeo se spominjati i mogući dolazak Marina Šege, 36-godišnjeg golmana s puno reprezentativnog iskustva, danas člana Montpelliera. Šego nije bio među igračima koje je Horvat poveo na EP, ali u sadašnjoj situaciji, u fokus je stiglo njegovo potencijalno priključenje, koje se ipak neće dogoditi.

Razlog je također koronavirus. Razgovarajući za Jutarnji list, Šego je kazao da se reprezentaciji ne može priključiti zbog pozitivnog testa na COVID-19, što znači da u njegovom slučaju nema naknadnog dolaska poput onog na koji je pristao Mirko Alilović, još jedan golman s bogatim iskustvom u dresu Hrvatske.

S Horvatom bez kontakta

Iskusni Šego opisao je svoju situaciju prije rukometnog Eura, spominjući da s izbornikom Horvatom nije bio u kontaktu šest mjeseci, a zbog toga, nije bio siguran u to kakav je njegov status uoči novog velikog natjecanja reprezentacije.

Unatoč tome, 36-godišnji golman kaže da je bio spreman priključiti se reprezentaciji, no spriječio ga je pozitivni nalaz zbog kojeg nije mogao ni na pripreme s klubom. Svoju situaciju htio je razjasniti sam jer je, kako je opisao, na nekoliko portala vidio da se njegove riječi krivo interpretiraju, a spomenuo je da je bilo i stvari koje nije izrekao.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)

Žali zbog problema s virusom

‘Želim sve najbolje dečkima na EP-u. Žao mi je zbog tog ‘tuluma’ na kojem virus vodi glavnu riječ, žao mi je što je otpao sada i moj veliki prijatelj Mate Šunjić’, kazao je Šego u razgovoru za Jutarnji, spominjući izostanak još jednog hrvatskog golmana, jakog aduta u prvom krugu, koji sada također prisilno pauzira zbog koronavirusa.




Hrvatska, tako, mora nastaviti brojiti zdrave i spremne među igračima koji su na okupu u Budimpešti, a kako su u taboru reprezentacije već naviknuti tijekom priprema i u dosadašnjem tijeku EP-a, nitko ne zna što donosi sutra.

Neizvjesnost je potpuna

Hrvatsku prati strah od svakog novog testa na koronavirus, u priči koja je slična i za ostale sudionike ovog natjecanja. Dok se čeka prvi nastup u drugom krugu, situacija je takva da problem predstavlja i rana satnica utakmica, poput sutrašnje protiv Crne Gore, jer se može dogoditi da zbog pozitivnog testa na dan susreta netko otpadne i u zadnji tren, a planovi za utakmicu zbog toga mogu biti znatno poremećeni.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.